Vizes vb: Ez a négy vegyes nagyon én voltam – Hosszú

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.28. 15:23
null
Hosszú Katinka szerint fejben rendkívül megterhelő volt az elmúlt hét (Fotó: Derencsényi István)
Mint beszámoltunk róla, Hosszú Katinka nyerte a 400 méteres vegyesúszást a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett vizes világbajnokság záró napján. A számot sorozatban negyedszer megnyerő világcsúcstartó a medencéből kiszállva elmondta, fejben rendkívül kemény volt a hét, és rengeteget tanult magáról.

 

„Fejben kemény hét volt. Mindig azt mondom a nagy versenyek után, hogy sokat tanultam magamról, ismét ezt kell mondjam, talán többet is tanultam, mint korábban valaha – kezdte Hosszú Katinka az M4 Sportnak. – Ez a négy vegyes nagyon én voltam. A mai napig imádok versenyezni, nagyon örülök, hogy Zsu (Jakabos Zsuzsanna – a szerk.) is ott volt a döntőben. Mikor beértem, tudtam, hogy nekem ez volt a maximum ma. Vicces, mert ez volt a negyedik alkalom, hogy 4:30-cal nyertem vébét, szóval hoztam az időt, amit szoktam.”

„Nagyon furcsa volt, mert nem éreztem azt az izgalmat, adrenalint ezen a világbajnokságon a versenyszámok előtt, mint az olimpián és a budapesti világbajnokságon. Meg is ijedtem ettől, hogy mi a probléma, talán nem akarom már annyira. Ilyenek mentek végig a fejemben a héten. Aztán rájöttem, hogy ez nagy előny, mert hideg fejjel tudok versenyezni, látom ki hol van, versenyszám közben megnézem a részidőimet. Ahogy a pályafutásom halad előre, máshogy állok oda a versenyekhez, a vébé végére ezt sikerült összeraknom.”

„Jó lesz egyszer leülni és végiggondolni, hogy mi történt az pályafutásom alatt. Ezen a héten is azt viszem haza amit tanultam magamról és a versenyzésemről, és hogy hogyan tudok még jobb lenni jövőre. Nem azt, hogy sikerült két aranyérmet nyerni. Tudom, hogy ez is nagyon fontos, de ez majd később fog leülepedni” – mondta az M4 Sportnak Hosszú az éremátadás után.

„Nehéz bevallani, de én is emberből vagyok. Lehet, hogy kívülről annak látszik, de egyáltalán nem könnyű ez az út. Tudom, hogy nem vagyok egyedül, de egy hét itt a világbajnokságon nagyon kemény. Itt kibuknak olyan dolgok is, amikkel év közben nem feltétlenül nézek szembe. Én nagyon sokat tanultam a 200 hát döntőjéből. Igazából éreztem előtte, hogy nem kellett volna leúsznom, pont a 400 vegyes miatt” – fogalmazott a 200 hát döntőjével – amelyet a 8. helyen zárt – kapcsolatban.

„Megint azt érzem, hogy holnap után itt az olimpia, az az egy év már nem sok. Nagyon jó helyen vagyok most, de ezt is helyre kellett raknom magamban. Nem úgy jöttem ide erre a világbajnokságra, mint korábban Kazanyba. A tavalyi évem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, sok nehézségen mentem keresztül. Ezt útközben néha egy kicsit elfelejtem, mert maximalista vagyok. Nagyon türelmetlen voltam magammal ezen a héten is. Eredetileg örültem volna annak, hogy a két vegyes így sikerül, de közben mindig magasabbra teszem a lécet. Azt mondhatom, hogy jó helyen állok, jól sikerült a felkészülés, és innen lépünk tovább, hogy Tokióban ott legyek, ahol szeretnék.”

FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, ÚSZÁS
NŐI 400 VEGYES
VÉGEREDMÉNY
1. Hosszú Katinka (Magyarország) 4:30.39
2. Je Si-ven (Kína) 4:32.07
3. Ohasi Jui (Japán) 4:32.33
4. Sydney Pickrem (Kanada) 4:36.72
5. Emily Overholt (Kanada) 4:37.42
6. Ally McHugh (Egyesült Államok) 4:38.34
7. Jakabos Zsuzsanna (Magyarország) 4:39.15
8. Fantine Lesaffre (Franciaország) 4:39.68

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik