ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu) 2019.07.12 13:30 Frissítve: 2019.07.12 14:51

Vizes vb: a következő évben még fejlődhetnek a műúszóink

Valamivel jobb pontszámra számítottak, de Dávid Janka, Gács Boglárka, illetve Natalja Taraszova szövetségi kapitány azért elégedett a műúszópáros teljesítményével a kvangdzsui világbajnokságon.

Dávid Janka és Gács Boglárka a 29. helyen zárt (Fotó: Micheller Szilvia)

 

 

Az egyéni rövid program selejtezője után délután is élet költözött a kvangdzsui vizes-világbajnokság egyik versenyhelyszínére, a Yeomju arénába, ahol a vb első napján a műúszók páros rövid programjának selejtezőjét rendezték meg. A világbajnokság színeibe öltözött medencetérben 45 duó mutatta be a szabályok szerint maximum 140 másodperces produkcióját.

A legnagyobb ováció persze a hazai dél-koreai párost fogadta, de a közönség értékelte a minőséget, így jól megtapsolta a kínaiak vízbe szállásáig vezető ukrán Marta Fedina, Anasztaszija Szavcsuk duót is. Aztán a két Szvetlana, Romasina és Kolasznyicsenko tőlük is, a kínaiaktól is, meg mindenkitől ellopta a showt, az oroszok 95.9501 pontját senki sem szárnyalta túl. A hangulatot talán igen, amikor a francia testvérpár, Laura és Charlotte Treamble Prodigy-zenére mutatta be a programját.

A 45 kettős közül 35.-ként suhant a vízbe Dávid Janka (18) és Gács Boglárka (16). A csapattársak kedves és hangos biztatása közepette ügyesen teljesített a két fiatal, 75.8968-cal a 29. helyen végeztek.

„Jobb a pontszám, mint amit a budapesti szuperdöntőn adtak, viszont az idén kaptunk már hetvenhat pont felett, szóval nagyjából elégedettek vagyunk – jegyezte meg a már a két évvel ezelőtti budapesti vb-n is szereplő Dávid Janka. – Remek a vébé hangulata, klassz, hogy az összes sportoló egy helyen lakik. Az uszoda is nagyon szép, kedvesek az önkéntesek, élvezzük az eseményt. Azt várom a szabadprogramtól, hogy javítsunk a pontszámunkon, és az idei legjobbunkat érjük el, no meg legyen meg a szinkronitás, hiszen az nagyon fontos.”

„Mi nyitottuk a programot a magyar szinkronosok közül, ráadásul még nem szerepeltem felnőtt-világbajnokságon, úgyhogy emiatt kicsit jobban izgultam, de én is élveztem – vette át a szót a csupán 16 éves Gács Boglárka, aki arról is beszélt, mennyire jutott el hozzájuk a társak biztatása. – Általában a program elején halljuk őket, a kűr közben szinte semennyire, aztán megint. Az a legjobb, amikor halljuk, hogy szurkoltak.”

„Reméltem, hogy jobb pontszámokat kapunk, de még nagyon fiatalok a lányok, előttünk van a következő év, hogy fejlődjünk, így összességében nagyon jól teljesítettek. Az idén sok versenyen szerepeltünk, valamennyire már megtapasztalták a nagy események hangulatát, szóval szerintem nem voltak túlságosan idegesek. Legalábbis mondtam neki, hogy ne izguljanak, hanem a rutinra koncentráljanak” – értékelt Natalja Taraszova szövetségi kapitány.

A szám vasárnapi döntőjébe a legjobb 12 páros került be.

MŰÚSZÁS, PÁROS, RÖVID PROGRAM, SELEJTEZŐ
1. Szvetlana Romasina, Szvetlana Kolasznyicsenko (Oroszország) 95.9501
…29. Dávid Janka, Gács Boglárka 75.8968 

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (fotó)

2020.06.04 23:41:36

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Milák Kristóf érzékeny ifjú alighanem, a nyilvánosság irgalma és a szurkolók – nemkülönben a szakma – türelme kijár most neki.

2020.05.29 08:41:23

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Nem is baj, hogy egy évvel később rendezik az olimpiát, nem tudom, az idén mire lettem volna képes.”

2020.05.27 13:47:36

Úszás nemzetisport.hu

„Abban egyeztünk meg, hogy a visszavonulásom után még két-három évet várunk a babával.”

2020.05.21 11:02:53

Úszás KOVÁCS ERIKA

Kapott egy társat maga mellé Kalmár Ákos személyében, és ezzel megtapasztalta, milyen kikapni az edzéseken.

2020.05.11 09:43:19

Úszás SZABÓ GÁBOR

A vízipólóban keménykedő kiváló gyorsúszó a banki szektorban vitte sokra.