MTI 2016.11.28 12:50 Frissítve: 2016.11.28 13:36

Vizes vb 2017: ők ketten Budapest kabalafigurái – fotó

Water Lilly és Water Willy vízililiomok lesznek a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kabalafigurái; a vb-re december elsején indul meg a jegyértékesítés.

 

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a kabalákat két szakaszból álló pályázaton választották ki.

Az első egy nyílt pályázat volt, amelyre 500 alkotó 1000 pályaműve érkezett be, majd miután a bírálóbizottság nem talált megfelelő alkotást, a második zárt pályázatra 12 művészt kértek fel, akik közül kilencen küldték be munkáikat. Végül Tatai Tibor grafikusművész alkotása lett a győztes.

Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vb-re szóló jegyeket december 1-jétõl lehet megvásárolni online a www.fina-budapest2017.com honlapon, valamint a Eventim hagyományos jegyértékesítő hálózatán keresztül.

Hozzátette: a délelőtti előfutamokra és a selejtezőkre már 500-1000 forintért is hozzá lehet jutni a belépőkhöz.

„Azért kezdjük el még az idén a jegyértékesítést, mert úgy gondoljuk, hogy a sportrajongóknak szép karácsonyi ajándék lehet egy belépő a világbajnokságra” – fogalmazott Szántó Éva, aki hangsúlyozta, az árakat úgy állapították meg, hogy azok az átlag magyar emberek számára is elérhetőek legyenek.

Tájékoztatása alapján a vb helyszínei közül a Dagály Úszóarénában 12 ezer férőhelyes lesz a nézőtér, s egy-egy programra 9000 jegyet fognak értékesíteni. A vízilabda-mérkőzéseknek otthont adó Hajós Alfréd Uszodában 8000-es lesz a lelátó, a high diving (toronyugró) versenyek helyszínén, a Battyhány téri Duna-parton 1200, a szinkronúszó eseményeknek otthont adó Városligeti tónál 4000, míg a nyílt vízi úszószámok helyszínén, Balatonfüreden 1300 fős nézőteret alakítanak ki.

A sajtótájékoztatón együttműködési megállapodást kötött a vb szervezőbizottsága a Testnevelési Egyetemmel (TF), amelynek alapján az intézmény koordinálja a vb önkénteseinek kiválasztását és felkészítését. A megállapodást Mocsai Lajos, a TF rektora, Genzwein Ferenc kancellár, Gyárfás Tamás, a szervezőbizottság társelnöke, valamint Szántó Éva írták alá.

Gyárfás Tamás kiemelte: a vb külföldi megítélését illetően az önkéntesek munkája és a résztvevők szállítása a legfontosabb, ezért óriási a felelősség, s számukra a Testnevelési Egyetem megfelelő garanciát jelent.

Mocsai Lajos rektor azt mondta, megtisztelőnek tartja, hogy Gyárfás Tamás a Testnevelési Egyetemet kérte fel a feladatra.

Kifejtette, hogy eddig 4500-an jelentkeztek, akik között a egyetemistáktól a nyugdíjkorhatárhoz közeledőkig több generáció képviselteti magát. Jelenleg azt mérik fel, hogy az egyes önkéntesek munkáját a 23 területből melyiken tudják majd a leginkább hasznosítani.

A rektor tájékoztatása szerint a 4500 főből 3000-et terveznek kiválasztani, de még várják azoknak a több nyelvet beszélő fiataloknak a jelentkezését, akikből egy több területen is mozgósítható és bármikor bevethető szuper csapatot is alakíthatnának ki.

Gyárfás Tamást a sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni az úszószövetségben kialakult helyzetről, miszerint a topversenyzők többsége a vezetőség lemondását követeli. Az M1-nek arra a kérdésére, hogy a helyzet szerinte befolyásolja-e az úszó-vb-t, azt felelte: nem.

2019.09.20 20:26:43

Úszás KOVÁCS ERIKA, FÖLDI IMRE

Szövetségben egy életen át – vallja Petrov Árpád és Petrov Iván, de azért megállás nélkül zrikálják egymást.

2019.09.16 15:42:14

Úszás KOVÁCS ERIKA, TUMBÁSZ HÉDI

Gyurta Dániel életrajzi könyve még várat magára – de az interjúban új szemszögből enged az életébe bepillantást.

2019.09.13 07:27:31

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Vagy a világ legjobbjai között vagyok, és akkor megéri utazni, vagy nem létszükséglet az ottlétem…”

2019.09.05 08:41:05

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az úszótársak is ünnepeltek az ifjú párral, Cseh László táncra is perdült.