Vizes Eb: újabb magyar sportdiplomáciai sikerek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.14. 15:01
Gyárfás Tamás LEN-kincstárnoki tisztében történt megerősítése után újabb magyar sportdiplomáciai sikerek születtek Londonban, a vizes Eb színhelyén: szombaton mind a hét jelölt bizalmat kapott az európai szövetség (LEN) bizottságainak választásain.

Csurka Gergely, aki a sajtóbizottság megerősített tagjaként számolt be az MTI-nek, elmondta, hogy Kelemen Ildikó a műugrók bizottságának alelnöke, Petrov Iván az úszók, Molnár Tamás a vízilabdázók, Fodor Szabolcs a nyílt vízi úszók bizottságának, Fürstner József az orvosi bizottságnak a tagja lett. Salamon Ferenc, a LEN tiszteletbeli tagja kiemelt feladatot kapott: a jövőben a tiszteletbeli tagokból létrejött testületben az orvosi, a masters és a díjakat megítélő speciális bizottságban képviseli Magyarországot.

Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség elnökét a múlt vasárnap ellenszavazat nélkül választották meg újabb négy évre a LEN kincstárnokának, amely az elnök után, a főtitkárral együtt a legrangosabb tisztség az európai szövetségben. Emellett a FINA alelnökeként 2017-től tovább képviseli Európát a nemzetközi úszószövetségben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik