Úszó-vk: október elején Budapesten rajtol a sorozat európai köre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.30. 16:41
Egy rövid pihenő után Budapesten folytatódnak a FINA Világkupa-sorozat küzdelmei, azaz a távol-keleti etap után (Tokió, Csinan, Szingapúr) most az európai kör jön (Budapest, Berlin), hogy majd végül Kazanyban és Dohában záruljon az idei széria. A magyar közönség pedig – a FINA Úszó Bajnokok Ligája, a Junior Világbajnokság után – most ismét a Duna Arénában szurkolhat világ legjobb úszóinak október 4–6. között.

Ami változás a tavalyi évhez képest, hogy 2019-ben (az olimpiai felkészülés jegyében) az összes világkupa állomáson, nagypályán, azaz 50 méteres medencében zajlanak majd versenyek, ami viszont nem változik, az a már-már hagyományosnak mondható fergeteges hangulat, amelyet versenyről, versenyre tapasztalhatunk a Duna Aréna nézőterén, a színes programok és az izgalmas csaták, hiszen több hazai és külföldi világsztár is tiszteletét teszi a három napos budapesti versenyen.

A magyar sztárúszóink és az idei világbajnokság aranyérmesei közül rajthoz áll Hosszú Katinka – aki nem mellesleg a világkupa női összetettjét vezeti – Kapás Boglárka és Milák Kristóf is, és szinte a teljes magyar úszóválogatott, valamint a junior világbajnokság magyar érmesei is vízbe ugranak. A nemzetközi elit mezőnyből pedig itt lesz a háromszoros olimpiai bajnok Ranomi Kromowidjojo, vagy az olimpiai bronzérmes, világbajnok ezüst- és bronzérmes Vladimir Morozov és még sokan mások...

Az idei szériában összesen 2.5 millió dollárt osztanak szét, ahol ismért kihirdetik majd a legjobb férfi és női úszót, ebben a versenyben pedig Hosszú Katinka pillanatnyilag első helyen áll a hölgyek mezőnyében.

A világkupa programja – a magyar résztvevőkkel – napi bontásban ide kattintva megtekinthető.

A 2019-es világkupa menetrendje

1. Tokió (JPN) – augusztus 2–4.
2. Csinan (CHN) – augusztus 8–10.
3. Szingapúr (SGP) – augusztus 15–17.
4. Budapest (HUN) – október 4–6.
5. Berlin (GER) – október 11–13.
6. Kazany (RUS) – november 1–3.
7. Doha (QAT) – november 7–9.

A jegyértékesítés ide kattintva elérhető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik