Úszó Eb: Verrasztó Dávid a legjobb idővel döntős 400 vegyesen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.22. 11:50
null
Verrasztó Dávid mellen állt az élre (Fotó: Action Images, archív)
Verrasztó Dávid címvédőként a legjobb idővel jutott be a 400 méter vegyes délutáni döntőjébe a londoni úszó Európa-bajnokság utolsó napján. Női 400 gyorson Kapás Boglárka a harmadik idővel finalista, csakúgy, mint férfi vegyes váltónk.

NŐI 400 M GYORS

A VASÁRNAP DÉLUTÁNI PROGRAM
DÖNTŐK
17.02: Női 50 m gyors
17.07: férfi 50 m gyors (Takács Krisztián)
17.12: női 50 m mell
17.25: női 200 m pillangó (Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna)
17.40: férfi 400 m vegyes (Verrasztó Dávid, Gyurta Gergely)
17.57: női 400 m gyors (Kapás Boglárka)
18.06: női 4x100 m vegyes váltó
18.23: férfi 4x100 m vegyes váltó (Magyarország)

A kontinensviadalon már három arannyal büszkélkedő Kapás Boglárka az utolsó futamba kapott besorolást, és a táv első felében a második helyen haladt, majd háromszáz méternél átvette a vezetést. A spanyol Mireia Belmonte García ugyan lehajrázta, de Kapás összesítésben a harmadik idővel (4:09.80) ott lesz a délutáni döntőben. Ugyanez nem sikerült Késely Annának, aki a tizedik helyen zárt (egy előle kieső brit miatt 9., azaz első számú tartalék).

„Azért már érzem, hogy van bennem pár ezer méter verseny erről a hétről, de ugyanúgy rá fogok menni az aranyra, mint az előző két számban. A nagy hajrát még nem dobtam be, azt délutánra tartogatom, aztán kiderül, itt mire lesz elég" – idézi Kapást a magyar szövetség Facebook-oldala.

FÉRFI 400 M VEGYES

Az eredményei alapján mindhárom magyar úszó befért volna a döntőbe, de a szabályok miatt csak ketten lehetnek ott. A zárónapon bemutatkozó Verrasztó Dávid a legjobb idővel (4:14.49) finalista; a szám világbajnoki ezüstérmese az utolsó futamban mellen állt az élre, majd a vezetést megőrizte a végéig. Gyurta Gergely összesítésben hatodik lett (4:17.76), Grátz Benjámin pedig hetedik, de ő nem folytathatja délután.

„Teljesen rendben volt minden, a mögöttem úszó brit srác nehezítette meg kicsit, mert mindig nehezebb úgy úszni, hogy érzed, húzod magaddal a másikat" – mondta Verrasztó.

„Reggelre tőlem ez épp megfelel, és természetesen van benne bőven délutánra, csak jussak be. Na inkább nem is nézem" – mondta korábban Gyurta. (Később kiderült, Grátz nem tudta megelőzni.)

NŐI 4x100 M VEGYES VÁLTÓ

Hargitay András szövetségi kapitány a legfiatalabbakat küldte vízbe: a Burián Kata, Sebestyén Dalma, Juhász Adél, György Réka összetételű magyar vegyes váltó futamában a hatodik, összesítésben pedig a tizenharmadik helyen zárt (4:12.05).

FÉRFI 4x100 M VEGYES VÁLTÓ

Férfi vegyes váltónktól (Balog Gábor, Financsek Gábor, Cseh László, Bohus Richárd) már joggal várhattuk el a döntőbe jutást. A második futamba voltunk besorolva, és bár a harmadiknak vízbe ugró Cseh révén az élre álltunk, végül az olaszok és a litvánok is megelőztek minket. A mieink összesítésben is a harmadik legjobb idővel (3:36.81) finalisták. Délután az érmen kívül a biztos riói kvóta miatt is erősebb úszásra lesz majd szükség. Egyelőre a negyedikek vagyunk a nem kvalifikáltak sorában, a görögöket, a svédeket és az íreket kell majd magunk mögött tartanunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik