Úszás: Zárni kell a sorokat az úszósportban is – Bienerth Gusztáv

Vágólapra másolva!
2016.12.09. 21:29
Bienerth Gusztáv lehet a Magyar Úszószövetség új elnöke a távozó Gyárfás Tamás után – adta hírül az Origo csütörtökön. A turizmusért felelős kormánybiztost, rendkívüli meghatalmazott nagykövetet, aki a budapesti olimpiai pályázatnak is alelnöke, Limában sikerült utolérnie a Nemzeti Sportnak.

„A világ másik felén éppen azon dolgozom a kollégáimmal, hogy Magyarország megfelelő módon jelenjen meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptemberi közgyűlésén itt, Peru fővárosában, ahol és amikor majd a 2024-es nyári olimpia rendezési jogáról döntenek. És közben üzleti megbeszéléseket is folytatok, hiszen itt sem feledkezhetek meg másik feladatomról, az idegenforgalom ügyéről, amely persze szorosan összefügg az olimpiai pályázattal” – fogalmazott Bienerth Gusztáv.Bienerth Gusztáv.

És persze a 2017-es vizes világbajnoksággal, hiszen ezt tartják a reménybeli olimpiarendezés főpróbájának – már csak ezért sem mindegy, hogy miként rendeződik a helyzet az úszószövetség botrányai és az elnök lemondása után.

Természetesen erről is megkérdeztük Bienerth Gusztávot, a vele készült interjú a Nemzeti Sport szombati számában olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik