Úszás: zaklatási ügye óta először szólalt meg Kenderesi

Vágólapra másolva!
2019.11.21. 18:55
Először szólalt meg Kenderesi Tamás, akit a kvangdzsui világbajnokság utolsó estéjén egy helyi szórakozóhelyen elkövetett mozdulat miatt a dél-koreai hatóságok szexuális zaklatással vádolták meg – az olimpiai bronzérmes úszó a TV2 Tények Plusz című műsorának nyilatkozott.

Kenderesi Tamás úgy érzi, eleget bűnhődött (Fotó: Kovács Anikó, NS-archív)
Kenderesi Tamás úgy érzi, eleget bűnhődött (Fotó: Kovács Anikó, NS-archív)


„Egy gyerekes fogadásból történt fenékre csapás volt, ebből lett az, ami
– mondta Kenderesi. – A történtek utáni első hét nagyon megviselt, álmatlanul töltöttem a napjaimat. Már kint is olvastam az internetes kommenteket, és elfogott az érzés, hogy engem nem szeretnek az emberek, pedig mindig is az volt a célom, hogy az emberek példaképként tekintsenek rám, hogy büszkeséget hozok hazámnak. Bánom, amit tettem, de úgy gondolom, megszenvedtem a történtek után, szeretném, ha lecsengene végre az ügy. Sohasem voltam antisportoló, aki minden hétvégén bulizik, mindig is a felkészülést tartottam elsődlegesnek. Készülök a tokiói olimpiára.”

Kenderesi Tamás Dél-Koreában tettéért 750 ezer forintos pénzbírságot kapott. A Magyar Úszószövetség fegyelmi bizottsága megrovásban részesítette a sportolót, emellett fél évre megvonta a támogatását is – igaz utóbbi büntetést egy évre felfüggesztették. A Dél-Koreából megküldött eljárási okiratokban egyébként nem is szerepel a szexuális zaklatás kifejezés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik