Úszás: „Tusup mondta, nincs szükségük ránk, túlnőttek rajtunk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.16. 07:55
Hargitay András, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya és Csurka Gergely, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) sajtófőnöke volt a szerdai Sportreggeli vendége az M4 Sporton. A téma Hosszú Katinka ügye volt. Mint ismert, a háromszoros olimpiai bajnok úszó lemondásra szólította fel Gyárfás Tamás elnököt.

„Párbeszéd kellene, de az nincs! Mi mindent elkövetünk. Mi kommunikálnánk, míg válaszként Facebook-bejegyzéseket, üzeneteket kapunk, ez pedig szerintem nem egészséges dolog. Le kellene ülni, meg kellene beszélni ezt az egészet. Nekünk nem az a célunk, hogy Hosszú Katinkáéknak ne legyen jó, hanem pont az ellenkezője” – öntött tiszta vizet a pohárba Hargitay András.Hargitay András.

A kérdésre, milyen a viszony Shane Tusuppal, Hosszú Katinka férjével és edzőjével, Hargitay és Csurka annyit mondott, nem igazán kommunikálnak, esetenként azonban feszült. Hargitay állítása szerint Shane Tusuppal nehéz volt kijönni a riói olimpián is, mindent irányítani szeretett volna, Hosszúval megvoltak a saját elképzeléseik, melyekhez ragaszkodtak, ezáltal néhány esetben feszültség alakult ki.

„A viszony gyakorlatilag semmilyen, szinte egyáltalán nem kommunikálunk. Az olimpián volt néhány helyzet, ami nem volt kellemes, mondjuk úgy, hogy ezeknél azért feszült volt a viszony.”

Elmondták, a budapesti világbajnokság promóciós reklámfilmjében Gyurta Dániel például ingyen vállalta a szereplést, míg Hosszú Katinkáék pénzt kértek. Mint Csurka elárulta, mindezek nem a pénzről, nem az összegről szóltak, inkább az elvekről.

„Emlékszem arra, amit Shane mondott: »Mi itt már nagyobbra nőttünk, mint a magyar úszósport, nincs rátok szükségünk«. Szerintem viszont nem lehet nagyobbra nőni a magyar úszósportnál. Ne feledjük azt sem, Hosszú Katinka a szövetség segítsége nélkül nem tartana ott, ahol.”

„Egyesek szerint az úszók sakkban tartják a szövetséget, mások szerint ez fordítva van. Mindenki döntse el maga…” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

„Mindig voltak ilyen negatív előjelek – kommentálták az elmúlt hónapok botrányait. – Hosszú Katinka kikelése, Széles Sándor ügye. Nézeteltérések mindig vannak, persze úgy gondolom, nem egészséges ez az egész.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik