Úszás: Tusup csapatát ketten elhagyták, Cusinato is – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.02. 12:27
null
Ilaria Cusinato edzéseit már nem Shane Tusup irányítja (Fotó: Tumbász Hédi)
Mozgalmasan telnek Shane Tusup úszócsapatának napjai, az amerikai edző tanítványaihoz a hét elején csatlakozott a lengyel Wojciech Wojdak, de sajtóhírek szerint ketten távoztak Tusup csapatától.

A napokban az SzPress hírszolgálat arról írt, hogy Földházi Dávid edzéseit a továbbiakban nem Tusup irányítja, mert az amerikai megelégelte, hogy a 24 éves úszónak „kirívó a viselkedése, ráadásul az edzésekhez sem úgy áll hozzá, ahogy kellene”.

Ezzel egy időben Tusup állítólag néhány napos gondolkodási időt adott a csapat vezérúszójának számító olasz Ilaria Cusinatónak, hogy döntse el, folytatná-e vele a munkát.

A Blikk szerint ez nem így történt, Cusinato maga határozott úgy, hogy elhagyja Tusupot, és visszatér korábbi klubjához. „A felek szakítását többek között az is alátámasztja, hogy Cusinato Instagram-oldaláról az összes fotó eltűnt, amelyen volt trénere és a csapat többi tagja szerepel” – írja a Blikk.

A Nemzeti Sport úgy tudja, Cusinato és Földházi a magánéletben egy párt alkot, aminek szerepe lehet a két úszó távozásában.

Tusup csapatát Cusinatóék kiválása után jelenleg Szilágyi Liliána, Wojciech Wojdak és a 15 éves Bujdosó Zsombor alkotja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik