Úszás: Szilágyi Liliána 50 nappal az olimpia előtt váltott edzőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.16. 17:14
Alig egy hónappal ezelőtt az Eb-ezüstérme után még edzőjét, Kovács Lászlót dicsérte Szilágyi Liliána, ám ötven nappal a riói olimpia rajtja előtt a tréner betegsége döntés elé állította: az úszó nevelőedzőjét, Szabó József olimpiai bajnokot kérte fel arra, hogy irányítsa a felkészülését.

„Laci bának egészségügyi problémája van, amely újra jelentkezett – mondta Szilágyi Liliána a Nemzeti Sportnak adott interjújában. – Mondjuk, nem is csodálom, hiszen olyanokat bírt ki mellettem, hogy az tényleg embert próbáló. Én viszont azt szeretném, hogy emberként megmaradjon nekem! Senkinek sem kívánom az érzést, hogy áll hajnali négykor a repülőtéren, mert versenyre utazik, és kap egy telefonhívást, hogy az edzője kórházban van, és nem tud jönni… Én Laci bácsival képzeltem el az olimpiát, vele akartam kimondani, hogy »Igen, megcsináltuk!«”Szilágyi Liliána a Nemzeti Sportnak adott interjújában. – Mondjuk, nem is csodálom, hiszen olyanokat bírt ki mellettem, hogy az tényleg embert próbáló. Én viszont azt szeretném, hogy emberként megmaradjon nekem! Senkinek sem kívánom az érzést, hogy áll hajnali négykor a repülőtéren, mert versenyre utazik, és kap egy telefonhívást, hogy az edzője kórházban van, és nem tud jönni… Én Laci bácsival képzeltem el az olimpiát, vele akartam kimondani, hogy »Igen, megcsináltuk!«”

„Gyorsan és jól kellett döntenem. Egyetlen ember jutott az eszembe, Szabó Joe, hiszen nála kezdtem el úszni, van közös múltunk, számíthatok rá, és tudja azt is, mit él át egy versenyző ötven nappal az olimpia előtt. Rövid gondolkodás után szerdán délben azt mondta: igen, megcsináljuk. Nagyon bízom Joe-ban, de szeretném hangsúlyozni, Laci bá nem tűnik el az életemből, csak mostantól nem ő áll a parton az edzéseken.”

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJÁK A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik