HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.25 21:43 Frissítve: 2018.07.25 21:56

Úszás: Svájcban dolgozó magyar lesz Hosszú Katinka új edzője

Új egyesület, új edző, régi módszerek: csokorba szedtük a Hosszú Katinka kapcsán aktuális híreket.

HIRDETÉS
A háromszoros olimpiai bajnok új egyesülete mostantól az úszószövetség egyik tagszervezete (Fotó: Földi Imre)

 

Maga Hosszú Katinka nyilatkozott úgy még májusban, hogy férje, egyben volt edzője, Shane Tusup semmiféle megkeresésére nem reagál – már akkor nyilvánvalónak tűnt, hogy ha mindez nem változik, a háromszoros olimpiai bajnok úszó lépni kényszerül, hiszen az Iron Aquatics egyesület, valamint az Iron Corporation Kft. is a házaspár közös tulajdonában áll, úgy meg elég nehéz dolgozni, élni és létezni, hogy például az egyik tulajdonostárs szavazatai hiányoznak a meghozni kívánt döntések kapcsán...

Nos, Hosszú Katinka cselekedett, immár Iron Swim Kft. néven működik az az úszóegyesület, amely ugyan jogilag nem az Iron Aquatics jogutóda, de mégiscsak ugyanazt a munkát folytatja.

„Az értesülésüket meg tudom erősíteni, hiszen az Iron Swim Kft. megfelelt a Magyar Úszószövetség alapszabályában rögzítetteknek, teljesítette mindazon feltételeket, melyek egy tagszervezet megszületéséhez szükségesek, így elnökségünk egyhangúlag elfogadta a bajnoknő kérelmét, az Iron Swim Kft. mostantól szövetségünk egyik tagszervezete”
nyilatkozta Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

Ilyen határozott megnyilvánulást Sós Csabától nem kaptunk, merthogy Hosszú egyáltalán nem tájékoztatta a szövetségi kapitányt, mely távokon szeretne indulni az augusztus 3. és 9. közötti glasgow-i Európa-bajnokságon:

„Mivel magamra maradtam, döntenem kellett, és Katinkát azokban a számokban neveztem, amelyeket tavaly, a budapesti világbajnokságon is választott, vagyis kétszáz gyorson, száz és kétszáz háton, kétszáz pillangón, kétszáz és négyszáz vegyesen. És ha csak másként nem nyilatkozik, a magam részéről nem számolok vele a váltóversenyeken sem.”

Olybá tűnik, felgyorsultak az események, hirtelen újra megsokasodtak a hírek Hosszú kapcsán. Nos, ehhez mi hozzáteszünk még egyet: lapunk ugyanis kiderítette, ki is lesz a jövőben a bajnoknő edzője.

Nem, nem Dave Salo – az amerikai edző kapcsán maga Hosszú nyilvánult úgy meg, hogy az együttműködésük csak az Eb rajtjáig szól. De azok tippelnek jól, akik külföldön keresgélnek tovább: csak éppen nem a tengerentúlon, hanem Európában kell kutakodni. Egy magyar trénert kell keresni, egy olyan edzőt, aki utánpótláskorú úszókkal foglalkozik. Eláruljuk: Svájcban.

Mi több, tovább szűkítjük a kört, hiszen az úriembernek van egy ikertestvére – milyen furcsaságokat produkál az élet, merthogy a fivérek az utánpótlás-kapitányok Svájcban, illetve Magyarországon. Hogy itthon Petrov Iván látja el ezt a feladatot, azt sokan tudják, de hogy Svájcban Petrov Árpád, talán valamivel kevesebben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.17 12:42:33

Úszás S. TÓTH JÁNOS

„Sokan megköszönték a vizes vb után, hogy megmutattuk, miért jó magyarnak lenni.”

2018.11.10 23:05:58

Úszás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ifjan is felnőttként tekint a világra.

2018.10.08 10:20:32

Úszás KOVÁCS ERIKA

A háromszoros olimpiai bajnoknál kezd visszatérni a régi érzés, közelít az egyéni legjobbjaihoz.

2018.10.06 20:12:20

Úszás nemzetisport.hu

„Petrov Árpáddal megbeszéltük még az elején, hogy nagyon őszintén állunk neki ennek a munkának.”

2018.10.06 18:18:41

Úszás nemzetisport.hu

A Budapesten 400 vegyesen második helyen célba érő magyar úszó nem indul a világbajnokságon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS