nemzetisport.hu 2018.07.25 21:43 Frissítve: 2018.07.25 21:56

Úszás: Svájcban dolgozó magyar lesz Hosszú Katinka új edzője

Új egyesület, új edző, régi módszerek: csokorba szedtük a Hosszú Katinka kapcsán aktuális híreket.

A háromszoros olimpiai bajnok új egyesülete mostantól az úszószövetség egyik tagszervezete (Fotó: Földi Imre)

 

Maga Hosszú Katinka nyilatkozott úgy még májusban, hogy férje, egyben volt edzője, Shane Tusup semmiféle megkeresésére nem reagál – már akkor nyilvánvalónak tűnt, hogy ha mindez nem változik, a háromszoros olimpiai bajnok úszó lépni kényszerül, hiszen az Iron Aquatics egyesület, valamint az Iron Corporation Kft. is a házaspár közös tulajdonában áll, úgy meg elég nehéz dolgozni, élni és létezni, hogy például az egyik tulajdonostárs szavazatai hiányoznak a meghozni kívánt döntések kapcsán...

Nos, Hosszú Katinka cselekedett, immár Iron Swim Kft. néven működik az az úszóegyesület, amely ugyan jogilag nem az Iron Aquatics jogutóda, de mégiscsak ugyanazt a munkát folytatja.

„Az értesülésüket meg tudom erősíteni, hiszen az Iron Swim Kft. megfelelt a Magyar Úszószövetség alapszabályában rögzítetteknek, teljesítette mindazon feltételeket, melyek egy tagszervezet megszületéséhez szükségesek, így elnökségünk egyhangúlag elfogadta a bajnoknő kérelmét, az Iron Swim Kft. mostantól szövetségünk egyik tagszervezete”
nyilatkozta Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

Ilyen határozott megnyilvánulást Sós Csabától nem kaptunk, merthogy Hosszú egyáltalán nem tájékoztatta a szövetségi kapitányt, mely távokon szeretne indulni az augusztus 3. és 9. közötti glasgow-i Európa-bajnokságon:

„Mivel magamra maradtam, döntenem kellett, és Katinkát azokban a számokban neveztem, amelyeket tavaly, a budapesti világbajnokságon is választott, vagyis kétszáz gyorson, száz és kétszáz háton, kétszáz pillangón, kétszáz és négyszáz vegyesen. És ha csak másként nem nyilatkozik, a magam részéről nem számolok vele a váltóversenyeken sem.”

Olybá tűnik, felgyorsultak az események, hirtelen újra megsokasodtak a hírek Hosszú kapcsán. Nos, ehhez mi hozzáteszünk még egyet: lapunk ugyanis kiderítette, ki is lesz a jövőben a bajnoknő edzője.

Nem, nem Dave Salo – az amerikai edző kapcsán maga Hosszú nyilvánult úgy meg, hogy az együttműködésük csak az Eb rajtjáig szól. De azok tippelnek jól, akik külföldön keresgélnek tovább: csak éppen nem a tengerentúlon, hanem Európában kell kutakodni. Egy magyar trénert kell keresni, egy olyan edzőt, aki utánpótláskorú úszókkal foglalkozik. Eláruljuk: Svájcban.

Mi több, tovább szűkítjük a kört, hiszen az úriembernek van egy ikertestvére – milyen furcsaságokat produkál az élet, merthogy a fivérek az utánpótlás-kapitányok Svájcban, illetve Magyarországon. Hogy itthon Petrov Iván látja el ezt a feladatot, azt sokan tudják, de hogy Svájcban Petrov Árpád, talán valamivel kevesebben.

2019.05.17 09:48:17

Úszás VINCZE SZABOLCS

Donna de Varona olimpiai bajnok úszóként és az első női sporttelevíziósként is legenda.

2019.05.09 18:16:31

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Hogy hol tart az ügy? Folyamatban van, ami azt jelenti, hogy minden szükséges dokumentum elkészült, és elküldésre került.”

2019.04.26 22:56:51

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hosszú Katinka Rio legeredményesebb magyarja reményeink (egyik) zászlóshajója Tokióban, s ha ott is sikerrel jár, csodálatunkra lesz érdemes.

2019.04.02 08:52:38

Úszás KOVÁCS ERIKA

Jó kis pofont kapott az ob-n, bele sem gondolt, hogy 200 pillangón nem lehet ott a vb-n.

2019.03.30 22:43:14

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Olyan hatalmas a szíve, annyira hajtja őt (még mindig) a bizonyítási vágy, hogy már csak emiatt is érdemes figyelni rá.