HIRDETÉS
HIRDETÉS
NSO/MTI 2017.01.25 15:35 Frissítve: 2017.01.25 19:26

Úszás: Sós Csaba lett az új szövetségi kapitány

Ma tartotta első teljes elnökségi ülését Bienerth Gusztáv vezetésével a Magyar Úszószövetség. Az új szövetségi kapitány Sós Csaba lett, a Magyar Úszószövetség eddigi szakmai alelnöke Hargitay András helyét veszi át.

HIRDETÉS
Bienerth Gusztáv és Sós Csaba, avagy az elnök és a kapitány (Fotó: Földi D. Attila)


• Átalakították a kapitányi rendszert: a felnőtt-, az utánpótlás- és a nyílt vízi kapitányi posztot megszüntették, ezeket összevonták egy tisztségbe, s ezt veszi át Sós Csaba.

• A felnőtteknél Hargitay András, az utánpótlás válogatottnál Petrov Iván, a nyílt vízi szakágban pedig Gellért Gábor megbízatása szűnik meg ezzel. Ugyanakkor Sós Csaba számít Petrov és Gellért segítségére, Hargitayval pedig még később egyeztet.

• Kiss László és Sas Katalin lemondott az elnökségi tagságáról, döntésüket nem indokolták. Szintén távozott a főtitkár, Szántó Éva, aki a nyári vizes világbajnokság szervezőbizottságában betöltött ügyvezetői posztjának ellátására szeretne koncentrálni.

• Bienerth Gusztáv Hosszú Katinkával és Shane Tusuppal közösen tekintette meg az épülő Dagály uszodát – ez az első lépés a normálisabb kommunikáció felé. Sós Csaba javaslatot terjeszt elő, hogy Shane Tusup is tagja legyen az edzőbizottságnak.

• Bienerth Cseh Lászlót kérte fel arra, hogy szervezzen meg egy találkozót a Gyárfás Tamás elleni petíciót aláíró úszókkal. Erre február 1-jén, 13 órakor kerül sor.

„Harmincéves korom óta vágyom arra, hogy eljöjjön ez a nap. Az úszás minden ágát műveltem, versenyzőként, edzőként, tanárként. Természetesen a világbajnokság most alapvetően meghatározza a teendőinket, de hosszabb távra tervezünk” – mondta Sós Csaba, aki jövőbeli válogatási elveiről szólva kijelentette: mindig a két legjobb A-szintest fogja javasolni a válogatottba, és miután kialakult a keret, abból kikerülni nem lehet, így a kerettagok azután már kizárólag az adott versenyre tudnak koncentrálni. Hozzátette: a júliusi, hazai világbajnokságra az áprilisi országos bajnokság végéig lehet szintet úszni.Az elnökségi ülésről szólva Bienerth Gusztáv kifejtette, meghatározták az idei prioritásokat, amelyek a következők: az alapszabály módosításának előkészítése, a szolgáltató szövetség létrehozása, a belső kommunikáció és az átláthatóság javítása, a vizes vb-vel kapcsolatos feladatok, illetve a 2024-ig terjedő szakmai stratégia elkészítése.

A sajtótájékoztatón az elnök bejelentette, hogy április 30-án rendezik a szervezet éves rendes közgyűlését, amelyen új elnökségi tagokat, illetve főtitkárt választanak, októberben pedig rendkívüli közgyűlésre kerül sor, ahol értékelik a világbajnokságot, és várhatóan elfogadják a 2024-ig szóló szakmai tervet.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.08 10:20:32

Úszás KOVÁCS ERIKA

A háromszoros olimpiai bajnoknál kezd visszatérni a régi érzés, közelít az egyéni legjobbjaihoz.

2018.10.06 20:12:20

Úszás nemzetisport.hu

„Petrov Árpáddal megbeszéltük még az elején, hogy nagyon őszintén állunk neki ennek a munkának.”

2018.10.06 18:18:41

Úszás nemzetisport.hu

A Budapesten 400 vegyesen második helyen célba érő magyar úszó nem indul a világbajnokságon.

2018.09.30 00:29:36

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Jó buli, ha az úszó a csúcsjavítás helyett kalimpálva az életéért küzd, a síugró épp csak leesik a sáncról, a bobos az első kisebb kanyarban érintő irányban zuhan ki a jégcsatornába. Az esendők számíthatnak együttérzésünkre, őket nézve akár még saját kicsinységünk is felértékelődhet.

2018.09.24 23:42:38

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Egerszegi Krisztina napra pontosan harminc évvel ezelőtti, a 200 méteres hátúszásban aratott szöuli sikere a csoda említett dimenzióját adta nekem, de nem azért elsősorban, mert kívülállóként, „józan ésszel” nem számítottam rá, az olimpiára várva – nekünk nyolc év után – biztosan nem.

HIRDETÉS
HIRDETÉS