NSO/MTI 2017.01.25 15:35 Frissítve: 2017.01.25 19:26

Úszás: Sós Csaba lett az új szövetségi kapitány

Ma tartotta első teljes elnökségi ülését Bienerth Gusztáv vezetésével a Magyar Úszószövetség. Az új szövetségi kapitány Sós Csaba lett, a Magyar Úszószövetség eddigi szakmai alelnöke Hargitay András helyét veszi át.

Bienerth Gusztáv és Sós Csaba, avagy az elnök és a kapitány (Fotó: Földi D. Attila)


• Átalakították a kapitányi rendszert: a felnőtt-, az utánpótlás- és a nyílt vízi kapitányi posztot megszüntették, ezeket összevonták egy tisztségbe, s ezt veszi át Sós Csaba.

• A felnőtteknél Hargitay András, az utánpótlás válogatottnál Petrov Iván, a nyílt vízi szakágban pedig Gellért Gábor megbízatása szűnik meg ezzel. Ugyanakkor Sós Csaba számít Petrov és Gellért segítségére, Hargitayval pedig még később egyeztet.

• Kiss László és Sas Katalin lemondott az elnökségi tagságáról, döntésüket nem indokolták. Szintén távozott a főtitkár, Szántó Éva, aki a nyári vizes világbajnokság szervezőbizottságában betöltött ügyvezetői posztjának ellátására szeretne koncentrálni.

• Bienerth Gusztáv Hosszú Katinkával és Shane Tusuppal közösen tekintette meg az épülő Dagály uszodát – ez az első lépés a normálisabb kommunikáció felé. Sós Csaba javaslatot terjeszt elő, hogy Shane Tusup is tagja legyen az edzőbizottságnak.

• Bienerth Cseh Lászlót kérte fel arra, hogy szervezzen meg egy találkozót a Gyárfás Tamás elleni petíciót aláíró úszókkal. Erre február 1-jén, 13 órakor kerül sor.

„Harmincéves korom óta vágyom arra, hogy eljöjjön ez a nap. Az úszás minden ágát műveltem, versenyzőként, edzőként, tanárként. Természetesen a világbajnokság most alapvetően meghatározza a teendőinket, de hosszabb távra tervezünk” – mondta Sós Csaba, aki jövőbeli válogatási elveiről szólva kijelentette: mindig a két legjobb A-szintest fogja javasolni a válogatottba, és miután kialakult a keret, abból kikerülni nem lehet, így a kerettagok azután már kizárólag az adott versenyre tudnak koncentrálni. Hozzátette: a júliusi, hazai világbajnokságra az áprilisi országos bajnokság végéig lehet szintet úszni.Az elnökségi ülésről szólva Bienerth Gusztáv kifejtette, meghatározták az idei prioritásokat, amelyek a következők: az alapszabály módosításának előkészítése, a szolgáltató szövetség létrehozása, a belső kommunikáció és az átláthatóság javítása, a vizes vb-vel kapcsolatos feladatok, illetve a 2024-ig terjedő szakmai stratégia elkészítése.

A sajtótájékoztatón az elnök bejelentette, hogy április 30-án rendezik a szervezet éves rendes közgyűlését, amelyen új elnökségi tagokat, illetve főtitkárt választanak, októberben pedig rendkívüli közgyűlésre kerül sor, ahol értékelik a világbajnokságot, és várhatóan elfogadják a 2024-ig szóló szakmai tervet.

2020.01.15 17:48:46

Úszás ZSOLDOS BARNA

Már Budapesten van a csütörtök esti M4 Sport – Az Év Sportolója 2019 Gála díszvendége, Mark Spitz.

2019.12.20 21:06:18

Úszás KOVÁCS ERIKA, TUMBÁSZ HÉDI

Milák Kristóf próbál mindig mindenhez jó arcot vágni, igyekszik mindenkinek megfelelni.

2019.12.20 21:28:38

Úszás KOVÁCS ERIKA, TUMBÁSZ HÉDI

Kapás Boglárka nem értette, miért vannak a sikerétől mások annyira oda.

2019.12.11 23:59:36

Úszás KOVÁCS ERIKA

Olimpiai bajnokunk úgy érzi, képes lesz önmaga edzőjeként is megugrani a szintet Tokióban.