Úszás: Megdöbbentő, hogy egyesek bosszút forralnak – Bienerth

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2017.08.01. 12:29
null
Bienert Gusztáv (középen) továbbvinné a megkezdett munkát (Fotó: Földi D. Attila, archív)
A Magyar Úszószövetség sajtótájékoztató keretében ünnepelte meg a hazai vb magyar sikereit, ám a keddi eseményen nem csak az úszók eredményes szereplése szolgáltatott témát...

Büszke vagyok az úszók teljesítményére, és arra is, hogy minden támogatást megadhattunk nekik ahhoz, hogy ezen a vizes világbajnokságon így szerepelhessenek" Bienerth Gusztáv fogalmazott így a Magyar Úszószövetség keddi sajtótájékoztatóján, ahol az elnök mellett jelen volt Sós Csaba szövetségi kapitány, valamint Bohus Richárd, Gyurta Gergely, Milák Kristóf, Verrasztó Dávid és Kozma Dominik úszók. És ahol utóbbi úriember jelen van, ott szem nem marad szárazon...

VÁLASZOLT AZ ELNÖK

Bár a világbajnokság sikereit kívánta ünnepelni a Magyar Úszószövetség, a sajtótájékoztatón természetesen téma volt az a hétfői levél, amely szerint úszónagyságok sora (Székely Éva, Hargitay András, Szabó József, Darnyi Tamás), valamint három edző (Turi György, Petrov Iván, Plagányi Zsolt) is változást sürget a MÚSZ élén.

„Ha nem reagálnék erre a támadásra, gyávának tűnnék. Megdöbbentő, hogy egyéni érdekek, pitiáner dolgok miatt egyesek bosszút forralnak. Számukra rossz hírem van: én a jövőre koncentrálok. Felszámolom a barterkorszakot, ebben a folyamatban nyilvánvaló, hogy sokaknak a lábára lépek, de a támadások csak megerősítenek abban, hogy jó úton járok – jelentette ki Bienerth Gusztáv, aki egy újságírói kérdés kapcsán (Mit szól ahhoz, hogy Fürjes Balázs kormánybiztos úgy nyilatkozott, elvállalná a MÚSZ elnöki pozícióját) így folytatta: – Sokan elvállalnák. A Magyar Úszószövetség elnöke én vagyok, nincs szó arról, hogy lemondanék, ezt a munkát én továbbviszem."

Tekintettel arra, a MÚSZ ellenőrző testületének elnöke hétfőn benyújtotta lemondását, rendkívüli közgyűlést kell összehívni az Alapszabály rendelkezései értelmében (egész pontosan a felmondás kézhezvételét követő leghamarabb 15, legkésőbb 30 napon belül) – ennek kapcsán Bienerth Gusztáv mindössze annyit mondott: „Lesz közgyűlés, de most még örüljünk. Hogy mikor és hol, arról mindenki a megfelelő időben tájékoztatást kap."

Ezúttal Kozma Verrasztóval karöltve vitte a prímet, a viccelődésbe még a kapitány is bekapcsolódott, de természetesen a legnagyobb hangsúly a világbajnoki szereplés értékelésén volt. És ez még Kozma Dominiknek is sikerült – majdnem komolyan.

Ha jól is érezhetjük magunkat, miért érezzük magunkat rosszul?" – tette fel a kérdést Kozma.

A nyolcszáztizenötös szobát arra kérték fel, hogy szórakoztasson a világbajnokságon. Doma vállalta az első hét napot egyedül, a nyolcadikon már én is besegítettem neki" – karolta át barátját Verrasztó Dávid immár arra a felvetésre reagálva, mekkora tapsvihar fogadta az ő négyszáz vegyesen szerzett ezüstérmét.

Abban egyébként minden, pulpitusnál ülő egyetértett, hogy félelmetes volt az a hangulat, amely a Duna Arénában az úszókat fogadta, sőt, Bohus Richárd egyenesen azt mondta, hogy „Remegett a föld, amikor a rajtkövekhez vonultunk."

A vb első napján nagy, ám annál kellemesebb meglepetésre bronzot szerző 4x100-as gyorsváltó utolsó embere önkritikusan bevallotta, őt kicsit megzavarta ez a siker: „Magunkat leptük meg leginkább. Innentől nekem elég nehezemre esett koncentrálni a következő versenynapokra, annyira boldog voltam, szerintem még álmomban is mosolyogtam."

A 17 éves Milák Kristóf a győri edzőtáborból utazott vissza Budapestre a sajtótájékoztató miatt – Selmeci Attila tanítványa nem pihenhet a vb-ezüst után, hiszen három hét múlva az indianapolisi ifjúsági világbajnokságon van jelenése. Milák egyébként egyre magabiztosabban mozog abban a forgatagban, melyet a berobbanása hozott magával. Mind közül a legcsendesebb a vb-hatodik helyet szerző Gyurta Gergely volt, aki viszont magát a legszerencsésebbnek nevezte, merthogy: „Mivel én a nyílt vízi versenyeken is indulhattam, én két hétig lehettem részese ennek a világbajnokságnak."

Kár, hogy vége..." – ez már Bohus zárszava volt, melyet Bienert Gusztáv még kicsit tovább fokozott.

Sokan mondják, hogy ezeket a fiúkat és társaikat megismerte az ország a vizes világbajnokság alatt, én viszont úgy gondolom, hogy az egész világ megtudta, kik ők" – zárta a sajtótájékoztatót a MÚSZ elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik