K. E. 2019.11.09 11:07

Úszás: „Sohase adjátok fel!” – Wladár Sándor üzenete

Első alkalommal került megrendezésre technikai edzőtábor a Jövő bajnokai legjobbjainak Százhalombattán.

 

Wladár Sándor nyitotta meg a tábort (Fotó: Derencsényi István)

Százhalombattán edzőtáboroztak a Jövő bajnokai program legjobbjai – a 25 egyesület 34, országos bajnokságon érmet szerző sportolóját látogatták meg naponta kiváló edzők, olimpiai bajnokok.

A tehetségek számára az edzések Kovácshegyi Ferenc mester vezetésével zajlottak, az edzőtábor ideje alatt látogatást tett Százhalombattán Selmeci Attila, Petrov Árpád, Horváth Péter, Egressy János, Bodrogi Viktor és Bodor Richárd is, az olimpiai bajnokok közül pedig ott volt a fiatalokkal Wladár Sándor – az 1980-as moszkvai játékok aranyérmese, mint a Magyar Úszószövetség elnöke nyitotta meg a tábort.

„Higgyétek el nekem, pontosan tudom, milyen megpróbáltatásokon mentetek már keresztül, hiszen bennem is van pár ezer kilométer, de igazolom: az álmok igenis valóra válnak, csak hit kell hozzá, elszántság, kitartás, és mérhetetlen sok alázat. Ti már elindultatok az úton, és mivel tehetségesek vagytok és kitartók, máris bekerültetek a Jövő bajnokai programba. Tekinthetitek jutalomnak, de remélem, azt is tudjátok, megtiszteltetés és felelősség bármiben is a kiemeltek között lenni a magyar úszósportban. Most csak higgyétek el nekem, később magatok is rá fogtok jönni, hogy mindent egybevetve továbbra is a sport az a terület, ahol a legkevesebb helye van az igazságtalanságnak. Mert a sport az, ahol a tehetség minden hátráltató tényezőt leküzdve utat törhet magának a csúcs felé, ahol még a legszebb, legokosabb szóáradat sem helyettesítheti a kemény felkészülést, ahol mindennél jobb esélye van annak, hogy a befektetett munka, a megannyi áldozat és kiváló mentalitás meghozza a kívánt eredményt. Haladjatok tovább ezen az úton, merjetek nagyot álmodni, és soha ne tévesszétek szem elől a sport örök törvényét: Győzzetek, ha tudtok, veszítsetek, ha mertek, de soha, sohase adjátok fel!” – mondta a tehetségeknek Wladár Sándor.

A fiataloknak Risztov Éva, Czene Attila és Szabó József is mesélt az olimpiai győzelemig vezető útról, az azzal járó örömökről és nehézségekről.

Az edzőtábor végén Sós Csaba szövetségi kapitány a fiatalok felé az elégedettségét tolmácsolta a táborban zajló munkát látva.

(Fotó: Derencsényi István)
(Fotó: Derencsényi István)

(Fotó: Derencsényi István)
(Fotó: Derencsényi István)


2019.11.05 13:07:40

Úszás nemzetisport.hu

Elmondása szerint eljött egy olyan pont, amikor már nem volt igazságos a titkolózás.

2019.10.30 09:27:42

Úszás KOVÁCS ERIKA

A britek olimpiai bajnok úszója még sohasem érzett magában annyi energiát, mint hétvégén a Duna Arénában.

2019.10.25 09:00:04

Úszás KOVÁCS ERIKA

Háromszoros olimpiai bajnokunk új pályára állította az úszást az ISL-sorozattal.

2019.10.08 20:21:05

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. A napi hét órákat, tíz kilométereket tréningezők érdekében kellene meggátolni, hogy a sportág végzetesen lemaradjon.

2019.10.05 16:50:29

Úszás B. L.

Jakabos két egyéni ezüstöt szerzett, Szentes és Szilágyi is második lett, Gyurta Gergely bronzérmes.