Úszás: Remélem, minél előbb befogad ez a család – Bienerth

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.08. 15:26
null
Szabó Tünde: Bienerth Gusztáv fantasztikus menedzser típusú vezető (Fotó: Földi D. Attila)
Bienerth Gusztáv, miután megválasztották a Magyar Úszószövetség elnökének, a sajtónak nyilatkozott a céljairól.

 

„Nagyon szépen köszönöm a szavazatokban megnyilvánuló bizalmat – mondta Bienerth Gusztáv, az újonnan megválasztott elnöke a Magyar Úszószövetségnek. – Köszönöm a szövetségnek, hogy ilyen demokratikusan levezényelte a szavazást. Sok teendőnk van, minden erőmmel azon leszek, hogy az előttünk álló világbajnokságot, Magyarország egyik legjelentősebb sporteseményét sikerrel vegyük. A vb a 2024-es budapesti olimpiai pályázat főpróbája. Dolgozni jöttem, remélem, a magyar úszósport családja minél előbb befogad. Nyitott vagyok az együttműködésre, szép feladatok állnak hazánk egyik legfontosabb, legsikeresebb sportága előtt. Köszönöm a támogatást, a csapatom munkáját. Biztos vagyok benne, hogy vezetésemmel sikerrel teljesítjük a feladatokat.”

Bienerth Gusztáv a közgyűlés után külön is szólt az újságírókhoz.

„Legfontosabb a sorok összezárása. Nem szabad elfelejteni, a sportolók, az edzők, a klubok legyenek a szövetség fókuszában. Szakmailag és szervezésben is fel kell készülni a budapesti úszó-világbajnokságra, ami Magyarország történetének legfontosabb sporteseménye lesz. Biztos vagyok benne, hogy a szövetség megfelelően ellátja ezt a feladatot.”

„Három jelölt volt az elnöki posztra. Én kívülről jöttem, három évtizedes gyakorlatom van bonyolult és nagy sportszervezetek irányításában. Akik rám szavaztak, azok úgy gondolják, hogy talán megfelelő jelölt vagyok, hogy béke, együttműködés legyen, hogy az úszótársadalom együtt, közösen küzdjön a céljainkért.”

„Örülök, hogy lett új elnökünk, és hogy lehet vele dolgozni, mert sok tervünk van – mondta Sós Csaba, a Magyar Úszószövetség szakmai alelnöke. – Korrekt választás volt. Ez a sportág akarata, ezt értelemszerűen tudomásul veszi az ember.”

„Nagyon örülök, hogy sokan képviselték magukat a rendkívüli tisztújító közgyűlésen – mondta Szabó Tünde, a sportügyekért felelős államtitkár az NSO-nak. – Bienerth Gusztáv sok szavazatot kapott. Fantasztikus menedzser típusú vezető, és ha ezt nézzük, akkor várhatjuk, hogy napokon belül elkezdődik az intenzív munka. Biztos vagyok abban, hogy megoldja Hosszú Katinka és a szövetség ügyét. A kommunikációval hatékonyan végezhetjük a munkánkat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik