Úszás: Phelpset egy év börtönre ítélték - felfüggesztve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.19. 19:43
Bűnösnek találták ittas vezetés vádjában Michael Phelpset. A 18-szoros olimpiai bajnok amerikai úszót egy év felfüggesztett börtönre ítélték. Phelps mellé egy felügyelőt is kirendelnek 18 hónapra.

A pénteki tárgyalásra Phelpset édesanyja és a Baltimore Ravens linebackere, Ray Lewis is elkísérte. „Remélem, hogy még egyszer nem kerül sor erre a beszélgetésre, és bizakodom, hogy nem történik meg" – jelentette ki Nathan Braverman bíró az ítélet kihirdetése után.

Phelps ügyvédje, Steven Allen elmondta, védence részt vett egy 45 napos kezelésen Arizonában, majd Marylandben is egy utókezelő programban. Allen hozzátette, Phelps az Anonim Antialkoholisták klubjába is eljár majd.

„A negyvenöt napos program során rengeteg újat tanultam magamról – mondta Phelps a bírónak. – Tudom, hogy megvannak az eszközeim az előrelépéshez, és hogy magam mögött hagyjam ezt az időszakot. Tovább javulok, és segítek a többi embernek, hogy ne kövessenek el ilyen hibát. Várom már ezt a nagyszerű jövőt."

A 29 esztendős Phelpset szeptember 30-án tartóztatták le Baltimore-ban. A rendőrség beszámolója szerint Phelps 84 mérföldes (135 km) óránkénti sebességgel haladt egy olyan szakaszon, amelyen csak 45-tel (72 km) lehet vezetni. Ittasan vezetett, és a dupla záróvonalat is átlépte egy alagúthoz közel.

Amennyiben Phelps 18 hónapig nem követ el újra ilyen vétséget, törlik a büntetését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik