Úszás: nem támogatja tovább a szövetséget az egyik szponzor

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.07. 17:23
A KÉSZ Csoport visszavonja támogatását a Magyar Úszószövetségtől (MÚSZ), mert megítélése szerint a Kiss László – időközben lemondott szövetségi kapitány – személye körüli botránnyal a szervezet elveszítette feddhetetlenségét. A vállalat ugyanakkor Hosszú Katinkát a jövőben is szponzorálni akarja.

A cég azután döntött így, hogy a 75 éves szakemberről kedden a privatkopo.hu internetes portál megírta: 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. Ugyanakkor szerdán a Magyar Úszószövetség vezetősége és az edzőbizottság egyaránt változatlan bizalmáról biztosította Kiss Lászlót.

Az építőiparban érdekelt, több mint 1500 munkavállalót foglalkoztató holding csütörtöki közleményében arról írt, hogy a szponzorációknál alapelvük a támogatott fél feddhetetlensége. A vállalat elvárása, hogy a sportszervezetről, szövetségről a köztudatban és a sajtóban is kétes hírektől mentes, pozitív legyen a kép. A KÉSZ feltétele, hogy nemcsak maga a szervezet, hanem a vezetői is feddhetetlenek maradjanak, és széles körben jó megítélésük legyen.

„Őszintén sajnáljuk és csalódottak vagyunk azért, hogy a Magyar Úszószövetség a Kiss László személye körüli botránnyal bebizonyította, hogy működésében a fenti alapelvek nem tudnak működni, a Szövetség nem tud azonosulni értékrendünkkel. Ezért a KÉSZ Csoport a továbbiakban nem kívánja támogatni a Magyar Úszószövetséget, és haladéktalanul megvizsgálja a támogatási szerződés
felmondásának lehetőségét” – fogalmazott a vállalat.

A KÉSZ közleményében külön hangsúlyozta, hogy korábban „Hosszú Katinka életpályamodelljét és fejlődését” kívánta segíteni, amelyre a MÚSZ kizárólag a szövetség támogatásán keresztül adott lehetőséget. A mostani döntés ellenére „a KÉSZ Csoport a továbbiakban is nyitott arra, hogy biztosítsa az erkölcsi és anyagi támogatást Hosszú Katinka sikeres olimpiai szerepléséhez, ezt azonban a Magyar Úszószövetség támogatásán keresztül megvalósíthatatlannak tartja”.

A KÉSZ Csoport nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy elkötelezett híve a magyar élsport és utánpótlás nevelés támogatásának, melyet a múltban már többször bizonyított, többek között Lékó Péter sakkmester, Gyurta Dániel úszó, valamint a magyar labdarúgó-, kézilabda-, tenisz- és vízilabda-utánpótlás támogatásával.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik