T. I. 2019.07.31 15:53 Frissítve: 2019.07.31 17:17

Úszás: megvan, mennyit fizet a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi – sajtóhír

Hárommillió von (won), mintegy 750 ezer forint lehet a kvangdzsui vizes világbajnokság után szexuális zaklatással megvádolt Kenderesi Tamásra kiszabott bírság – írja a Yonhap hírügynökség.


Kenderesi Tamás 750 ezer forintos bírságot fizethetett (Fotó: Szabó Miklós)

 

 
Kenderesit szexuális zaklatás vádjával előállították, nem hagyhatja el Dél-Koreát
A MÚSZ közleményt adott ki Kenderesi ügyében
„Talán meggondolatlan mozdulatot tettem” – Kenderesi visszautasítja a vádakat
De mi történt?! Ez várhat Kenderesi Tamásra?

Vasárnap, még a New York Times virtuális hasábjain megjelent cikkre hivatkozva számoltunk be róla, egy dél-koreai szórakozóhelyen történtek miatt, szexuális zaklatás vádjával, rendőrt hívtak Kenderesi Tamás, olimpiai bronzérmes úszóra, akit előbb őrizetbe vettek, majd néhány órával később ki is engedtek a helyi hatóságok – azzal, hogy a következő tíz napban nem hagyhatja el az országot.

Kenderesi még aznap, közleményben utasította vissza a vádakat, ugyanakkor elismerte, tehetett olyan meggondolatlan mozdulatot, amely félreértésre adott okot, ezért elnézést kér

Sós Csaba, a válogatott szövetségi kapitánya a hét elején arról adott tájékoztatást, Kenderesi ügye megoldódni látszik, és már most csütörtökön hazatérhet. A Nemzeti Sport helyi forrásokra hivatkozva már ekkor jelezte, jó eséllyel pénzbírság és/vagy írásbeli figyelmeztetés lesz az ügyészség által kiszabott büntetés. 

A történtekről Dél-Koreában elsőként hírt adó Yonhap hírügynökség szerint hárommillió vont, mintegy 750 ezer forintot kellett kifizetnie a magyar sportolónak. Az ügyészség legalábbis ekkora bírság kiszabását kérte Kenderesire.

Idehaza viszont lehet még folytatása a történteknek: Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke a Borsnak elmondta, biztosan a fegyelmi bizottság elé állítja Kenderesit.

2020.03.31 14:37:13

Úszás CSILLAG PÉTER

Megtaláltuk a kilencszeres olimpiai bajnok magyar gyökereit – a dédanya, Elefánt Terézia nyomán eljutottunk az ősök nyírségi falujáig.

2020.03.31 17:50:36

Úszás KOVÁCS ERIKA

A világbajnok úszó a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a koronavírustesztjéről.

2020.03.29 08:47:14

Úszás SZABÓ GÁBOR

A mellúszóból lett gyorsúszó aszkéta életmódot folytatva tudott a berlini olimpián diadalmaskodni.

2020.03.26 14:06:30

Úszás MAROSI GERGELY

Ki kell hoznunk a legjobbat a legrosszabból – vallja a kaliforniai úszóedző, aki a magyar szövetséget is dicsérte.

2020.03.20 22:07:20

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Vigyázzatok magatokra, egymásra és az idősekre.