MTI 2020.03.22 17:48 Frissítve: 2020.03.22 18:15

Úszás: Kapás Boglárka hamarosan újra vízbe ugorhat

Bő egy hét múlva kezdheti el újra a medencés edzéseket Kapás Boglárka világbajnok úszó, aki nemrég tért haza a thaiföldi edzőtáborozásból, de a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem tud tréningezni.

A válogatott úszók négy létesítményben folytathatják majd a munkát, ő a Duna Arénában edz (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A riói olimpia bronzérmese vasárnap az M1 aktuális csatornának elmondta, hétfőn és csütörtökön fognak rajta elvégezni koronavírus-tesztet, és ha ezeknek az eredménye negatív, akkor a következő hétfőn ugorhat újra a medencébe. Hozzátette, a válogatott úszók négy létesítményben folytathatják majd a munkát, ő a Duna Arénában edz majd, ezen kívül viszont szigorúan csak otthon tartózkodhat.

A tavalyi kvangdzsui világbajnokságon 200 méter pillangón aranyérmes versenyző hangsúlyozta, hirtelen szakadt félbe a felkészülés, ráadásul mindenki az olimpiai kvalifikációs országos bajnokságra összpontosított, amelyet jövő héten rendeztek volna meg, ám végül ezt törölték, míg a májusi Európa-bajnokságot elhalasztották.

A tokiói olimpiával kapcsolatban a 26 éves Kapás Boglárka megjegyezte, talán a halasztás lenne a leghelyesebb döntés, hiszen az emberek egészsége és biztonsága a legfontosabb, ráadásul jelenleg a sportolók felkészülésének feltételei sem azonosak. Hozzátette, nagyon fontos lenne, hogy az illetékesek mihamarább meghozzák a döntést az olimpiáról, ugyanis ha csak egy hónap múlva jelentik be a halasztást, akkor a versenyzők megint össze fognak törni lelkileg, pedig már így is nagyon nehéz mindennapi motivációt találni.

Kapás Boglárka elmondta, jelenleg futással és saját testsúlyos otthoni edzésekkel próbálja meg formában tartani magát, emellett úszásoktatásról olvas, ugyanis a jövőben szívesen foglalkozna fiatalokkal.

2020.03.31 14:37:13

Úszás CSILLAG PÉTER

Megtaláltuk a kilencszeres olimpiai bajnok magyar gyökereit – a dédanya, Elefánt Terézia nyomán eljutottunk az ősök nyírségi falujáig.

2020.03.31 17:50:36

Úszás KOVÁCS ERIKA

A világbajnok úszó a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a koronavírustesztjéről.

2020.03.29 08:47:14

Úszás SZABÓ GÁBOR

A mellúszóból lett gyorsúszó aszkéta életmódot folytatva tudott a berlini olimpián diadalmaskodni.

2020.03.26 14:06:30

Úszás MAROSI GERGELY

Ki kell hoznunk a legjobbat a legrosszabból – vallja a kaliforniai úszóedző, aki a magyar szövetséget is dicsérte.

2020.03.20 22:07:20

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Vigyázzatok magatokra, egymásra és az idősekre.