HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2013.10.11 10:49 Frissítve: 2015.03.31 01:13

Úszás: Kapás Boglárka egy hónapja nem mehet vízbe

A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Kapás Boglárka nem tesz le a decemberi rövid pályás Európa-bajnokságon való részvételről, bár az ottani (jó) szereplést alaposan megnehezíti egy betegsége, ami miatt már egy hónapja nem mehet vízbe, és egyelőre még a visszatérésének időpontja sem biztos.

 

„Négy héttel ezelőtt egy szokványosnak gondolt vírusos influenza döntött le a lábamról, de ennek a betegségnek a szövődményei miatt még ma sem látogathatom az uszodát. Rövid ideig kórházban is voltam, ám a kezelésnek szerencsére már vége, így most már »csak« pihennem kell. Egyelőre nem úszhatok és szárazföldi edzéseken sem vehetek részt, de próbálom a tőlem telhető legnagyobb türelemmel kivárni azt a napot, amikor ott folytathatom a sportolást, ahol egy hónapja abbahagytam. A családom minden tagja biztat, és igyekszik jó kedvre deríteni, ezen kívül az is nagyon jólesik, hogy Nagy Péter, az edzőm nap mint nap felhív, és kedves szavakkal tartja bennem a lelket” – mondta a névjegyét már a felnőtt mezőnyben is letevő Kapás Boglárka Telekom Sporthír Szolgálatnak, akivel nem először fordul elő hasonló kihagyás.

„Két éve egyszer már voltak hasonlóan rossz élményeim, amikor egy osztálykiránduláson elestem, csúnyán beütöttem a hátamat, megsérült egy bordám és még az izmom is bevérzett. Akkor majdnem négy hétig kellett meglennem úszás nélkül. Az sem volt szívderítő, ahogy a mostani helyzetem sem, de szomorkodás helyett a rám jellemző »örök optimizmussal« próbálom túltenni magamat a nehézségeken. Szerencsére a dániai rövid pályás Európa-bajnokságot pontosan két hónap múlva rendezik meg, ezért úgy gondolom, hogy a több hetes tétlenség ellenére sem kell lemondanom a herningi szereplésről. Nem lesz könnyű behozni a lemaradást, én azonban minden kihívást szeretek, és akkor tudok csak igazán harapni, ha a feladat nem mindennapi.”

2019.03.15 18:20:16

Úszás MALONYAI PÉTER

Életének 94. évében elhunyt Popper Imréné Novák Ilona olimpiai bajnok úszó.

2019.03.09 23:35:35

Úszás LIPICZKY ÁGNES

Interjú az olimpiai bajnok Szabó Józseffel, aki elmeséli azt is, miért vonult vissza 23 évesen.

2019.03.07 14:45:03

Úszás SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ)

EXKLUZÍV INTERJÚ. „Minden szál elvarratlan... Úgy értem, minden új dolognak nyitott a vége.”