Úszás, ISL: Szabó Szebasztián újabb országos csúcsot ért el

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2020.10.25. 19:41
null
Szabó Szebasztián tovább javította a saját országos csúcsát 50 pillangón (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Ismét nagyot dobott Szabó Szebasztián (Aqua Centurions) a Nemzetközi Úszóliga (ISL) harmadik fordulójában: vasárnap a Duna Arénában tovább faragta az egy hete elért országos csúcsát (22.00) 50 méter pillangón – mostantól a magyar rekord 21.96. Más kérdés, hogy Szabó egyedüli fecskeként nem csinált nyarat, csapata az utolsó helyen végzett, a harmadik a Toronto Titans lett.

 

Az ISL történetének legizgalmasabb csatáját hozta a második idény harmadik fordulója: az első nap után a Los Angeles Current állt az élen, mögötte szorosan ott volt a Tokyo Frog Kings, aztán vasárnap fej fej mellett haladt a két csapat.

A Los Angeles viszont lépéselőnybe került pusztán azzal, hogy megnyerte a vegyes váltót, hiszen az új szabályok értelmében a győztes csapat választhatja meg az úgynevezett csillagszóró futam úszásnemét, s tekintve, hogy a Los Angeles a soraiban tudhatja azt a Ryan Murphyt, aki 100 és 200 háton is nyert a riói olimpián, egyértelmű volt, hogy háton következhet a versengés – és az is, hogy ebből a Los Angeles-iek jönnek ki győztesen.

Így történt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik