Úszás: Hornyák fejezze be a rombolást! – Sós Csaba

Vágólapra másolva!
2016.04.08. 12:16
A Magyar Úszószövetség szakmai alelnöke, Sós Csaba – egyszersmind a Testnevelési Egyetem úszótanszékének vezetője – úgy érzi, nem hagyhatja szó nélkül mindazt, amit Hornyák Viktor, a Széles Sándor Úszóműhely vezetője tett és tesz – most éppen a Kiss László-ügy kapcsán –, hiszen a klubja Facebook-oldalán gyakorlatilag megállás nélkül támadja a sportágat.

„Hornyák Viktor egy évvel ezelőtt azzal hallatott magáról, hogy Gyárfás Tamással szemben harcba szállt az elnöki tisztségért a Magyar Úszószövetség közgyűlésén – a szavazás eredménye önmagáért beszélt: 122–1. Hornyák Viktorra egyetlen szavazat érkezett: Hornyák Viktortól."

Számos médium beszámolt a közgyűlésen történtekről, ahol a Széles Sándor Műhely vezetőjétől, megnyilvánulásaitól, annak stílusától mindenki elhatárolódott. Sós Csaba hozzátette: „Az Ukrajnából érkezett, magát szakembernek nevező Hornyák a Magyar Úszószövetség nyilvántartása szerint edzői minősítéssel sem rendelkezik, bár többször bemutatott saját fórumán egy állítólagos szervezet tanfolyamán szerzett oklevelet."

Hornyák a magyar úszósport több szakvezetőjére sértő megjegyzéseket tett, ennek kapcsán a MÚSZ fegyelmi bizottsága eljárást is indított, míg a MÚSZ elnöke, Gyárfás Tamás büntetőfeljelentést tett ellene rágalmazásért.

Sós Csaba elmondta: „Hornyák az elmúlt napokban többször is felszólalt Kiss László ellen, itthon igazoltan, külföldön vélhetően nemzetközi propagandát folytat hosszú ideje a sportág ellen. Sajnálatos módon szakmai eredményekkel egyáltalán nem jelentkezik, romboló hatása viszont folyamatos. Kiss László lemondása óta is tovább hergeli a közvéleményt, holott a sportágnak végre nyugalomra lenne szüksége, Hornyák Viktornak azonban folyamatosan az a célja, hogy felhívja magára a figyelmet, hogy rombolhasson. Közös érdek, hogy felszólítsuk arra: ezt egyszer s mindenkorra fejezze be, próbáljon végre eredményekkel feltűnést kelteni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik