Úszás: Gyárfás nem indul újra az elnökválasztáson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.22. 08:34
null
Gyárfás Tamás nem indul a MÚSZ elnökválasztásán (Fotó: Földi Imre, archív)
Az elnöki tisztségéről nemrég lemondó Gyárfás Tamás a Magyar Nemzettel közölte, nem indul újra a január 8-i rendkívüli elnökválasztáson.

„Megerősítem korábbi elhatározásomat, nem indulok újra a január 8-i rendkívüli elnökválasztáson” – mondta Gyárfás Tamás a Magyar Nemzetnek.

Az NSO kérdésére válaszolva a MÚSZ sajtófőnöke azt mondta, „Gyárfás nem lesz elnök”.

Pedig a Magyar Idők információi szerint Hargitay András szövetségi kapitány körlevelet küldött szét a szakosztályoknak azzal a kéréssel, hogy támogassák Gyárfás Tamás újrajelölését, s az újság szerint Dániel András, a fehérvári Delfin SE edzője a hétvégi győri versenyen már aláírásokat is gyűjtött Gyárfás mellett, vegyes sikerrel. A Blikk szerdai cikke szerint Kiss László, a nemi erőszak miatt korábban elítélt és ügye nyilvánosságra kerülése miatt lemondani kényszerülő szövetségi kapitány is Gyárfás mellett agitált.

A leköszönő elnök visszalépése miatt tehát valószínű, hogy Bienerth Gusztáv, az eddigi egyetlen jelölt lesz a Magyar Úszószövetség új elnöke.

A Ferencváros elnökségi tagja azonban az NSO-nak elmondta, Gyárfás nyilatkozata ellenére úgy készül, hogy lesz másik jelölt az elnöki tisztségre, ezért a közgyűlést érdemi vitában kell meggyőznie.

Úgy tudjuk, Gyárfás Tamás a MÚSZ december 28-i elnökségi ülését január 3-ra halasztotta, s olyan híreink is vannak, amelyek szerint ugyan Gyárfás maga valóban nem indul az elnökválasztáson, egy általa támogatott, tulajdonképpen őt képviselő jelölt jelentkezni fog a december 25-i határidőig. A jelöltek listája az ezt követő első munkanapon, december 27-én kerül nyilvánosságra.

A MÚSZ-tól azt az információt kaptuk, hogy nem tudnak másik jelölt indulásáról.

Az eddig egyetlen hivatalos jelöltnek számító (a Ferencváros tudomásunk szerint benyújtotta a jelölését) Bienerth origo.hu-nak adott interjújából kiderült, megválasztása esetén nem szán szerepet a hazai úszósportban a korábbi szövetségi vezetőnek.

„Gyárfás Tamás személye a nemzetközi úszóéletben megkerülhetetlen. A FINA alelnöke, a LEN kincstárnoka, de az én megválasztásomat követően a Magyar Úszószövetségben nem jut neki további szerep – nyilatkozta Bienerth Gusztáv, aki jelenleg a 2024-es Budapesti Olimpiai Pályázat alelnöke, egyben turizmusért felelős kormánybiztos. – A sportágban kialakult vezetői válság váratlanul ért, mert a világ jelenlegi legjobb női úszója magyar, jövőre pedig Budapesten lesz minden idők legnagyobb volumenű sporteseménye, a vizes világbajnokság. Ezeket tudva sokaknak érthetetlen lehet az, ami a szövetségben történik."

Bienerth kampánya nem a háttérben zajlik, miután a Nemzeti Sport hasábjain bejelentette az indulását, a legnevesebb aktív és volt úszók sorra teszik egyértelművé, hogy támogatják őt, máris találkozott az elnökségi tagok többségével, a jelenlegi elnökséggel ugyanis megválasztása esetén is együtt szeretne dolgozni, és folytatja az egyeztetéseket a korábbi bajnokokkal, bizottsági tagokkal, vidéki és fővárosi klubvezetőkkel. A célja, hogy megismertesse magát velük, ennek érdekében országjáró körútra is indul.

Úszás: lemondott Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke - NSO

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik