Úszás: Gyárfás megint ravaszkodik? Egyszer már lemondott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.30. 10:24
Gyárfás Tamás egyszer már lemondott a Magyar Úszószövetség elnöki posztjáról. 1996-ban azonban újraválasztották.

„Gyárfás 1996-ban a huszonkét fős magyar olimpiai úszócsapatból tizenkét versenyzőt hamisított eredményekkel küldött a játékokra. Gyárfásék azzal takaróztak, hogy szakmai döntést hoztak, nem akartak haszont húzni belőle. Miután kitudódott az eset, az elnök le is mondott posztjáról, de a következő közgyűlésen újraválasztották" – olvasható az atlatszo.hu cikkében.atlatszo.hu cikkében.

A sportvezető mostani közleményének egyik mondata: „Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg."

Ez ugye nem zárja ki annak az elméleti lehetőségét, hogy lemondása után újraindul az elnöki székért. Egyszer már megtette.

Gyárfás közleményében ellenben nem említette, hogy a Nemzetközi Úszószövetségben elfoglalt tisztségeiről lemondana, és azt sem, hogy távozni készülne a 2017-es budapesti vizes világbajnokság szervezőbizottságának társelnöki posztjáról.

Gyárfás 2012-től az Európai Úszószövetség gazdasági vezetője. 2013 júliusától a FINA alelnöke lett, és a szervezet kommunikációs tevékenységének irányításával bízták meg. Emellett a sportág fejlődéséért felelős bizottság tagja lett, 2015 nyarától pedig a FINA végrehajtó bizottságának a tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik