Úszás: Güttler távozik a szövetségből, visszatér Kőbányára

Vágólapra másolva!
2013.09.08. 11:41
Megvált a szövetség Güttler Károlytól – futott körbe a hír a sport berkein belül. A tíz éve utánpótlás-kapitányi posztot betöltő olimpiai ezüstérmes úszó ugyan beadta pályázatát a hosszabbításra, ám a Magyar Úszószövetség másként döntött.

Megválik Güttlertől, és a hírek szerint a posztra a legesélyesebb két jelölt a Dél-Afrikából hazatérő Tőrös Károly és Selmeci Attila.

„Öntsünk tiszta vizet a pohárba – kezdett bele mondandójába Szöul ezüstérmese. – Közös megegyezéssel, békében váltunk el. Valóban megpályáztam újra a tisztséget, a kritériumoknak meg is feleltem, ám a szövetség nem engem választott. Ez hétfőn történt, s mivel már szerdán körvonalazódott, hol folytatom, nincs bennem szomorúság. Megyek vissza a part mellé, ahová mindig is vágytam.”

Güttler elmondta: az elmúlt tíz évben kissé belefásult munkájába, mégpedig azért, mert nem volt társa az utóbbi három évben (addig szakfelügyelő segített az egyre növekvő adminisztrációs munkában), így életét a számítógép előtt töltötte, s valójában nem kapitánykodott.

„Mert megváltoztak a körülmények, talán a kedvem is alábbhagyott. Korábban mentem a fiatalokkal ide-oda, edzőtáborokba, versenyekre, mostanság viszont szinte csak a papírmunkára volt időm – ismerte el Güttler. – Ez a korszak lezárult, ám tele vagyok tettvággyal, nagy kihívás számomra, hogy visszatérhetek oda, ahol versenyeztem, a Kőbánya SC edzője leszek. Annyit azért még szeretnék elmondani, hogy a kapitányi megbízatásom megszűnésének semmi köze a Szepesi-ügyhöz. Én nem írtam alá semmiféle papírt, és sohasem voltam a felelős a doppingkérdésekért.”

Güttler Károly utánpótlás-kapitányi megbízása október másodikáig él – addig el is látja teendőit az egykori úszó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik