Úszás: doppingellenőrök Phelpsnél, Rióra készül?

Vágólapra másolva!
2013.11.15. 00:41
null
Na, ezt nem szeretnék látni a riválisok: Phelps ismét a medencében (Fotó: Reuters)
Az AFP hírügynökség jelentése szerint minden bizonnyal visszatérésre készül az amerikai úszózseni Michael Phelps: a 18-szoros olimpiai aranyérmes – minden idők messze legeredményesebb olimpikonja – úgy tűnik, megcélozza a 2016-os riói játékokat.

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) kimutatása szerint Phelps két doppingellenőrzésen is átesett a 2013. szeptember 30-án végződő negyedévben. Ez szinte biztosan arra utal, hogy Phelps vissza akar térni – a FINA szabályai szerint a nemzetközi úszószövetség által rendezett versenyen csak úgy indulhat egy sportoló, hogy azelőtt egy minimum kilenchónapos időszakban az ellenőrök rendelkezésére áll.

Phelps visszatéréséről az első pletykák nyáron indultak el, de az úszóklasszis ekkor azt mondta, nem tervezi a visszatérést – viszont néha együtt edz volt trénere, Bob Bowman tanítványaival a North Baltimore Aquatic Clubban.

„Néha lejön és a srácokkal edz, mert egy évig abbahagyta az edzést, és úgy érezte, ez így nem mehet tovább. Olyan hat hete tréningezik velünk, de nem tudom, visszatérés lesz-e ebből. Csak akkor lehetünk biztosak benne, ha feláll egy versenyen a rajtkőre” – mondta Bowman az AFP-nek októberben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik