Úszás: csupa mosoly – Kapás élvezi a floridai edzőtábort

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2017.02.21. 08:34
null
Kapás Boglárka rendkívül élvezi a floridai edzőtábort (Fotó: <a href="https://www.instagram.com/p/BQIhBW7h5Pw/?taken-by=kapasbogica&amp;hl=hu" target="_blank">Instagram/Kapás Boglárka</a>)
Két hete Fort Lauderdale-ben keményen gyűjti a kilométereket Kapás Boglárka. Olimpiai bronzérmes úszónk mégis jókedvűen áll a munkához, mert egyrészt vakító napsütésben készülhet, másrészt pedig szereti, amit csinál.

 

– Több mint két hete edzőtáborozik Fort Lauderdale-ben: jönne már haza nagyon?
– Ha azt mondom, hogy amióta leszállt velem a repülőgép itt, Floridában, szinte egyfolytában vigyorgok, elhiszi? – kérdezett vissza Kapás Boglárka, olimpiai bronzérmes úszónk, aki újpesti klubtársával, Gyurta Gergellyel, valamint a két trénerrel, Kovácshegyi Ferenccel és Virth Balázzsal a meleg övi edzőtáborban gyűjti a kilométereket. – Kemény a munka, vitathatatlan, de már az is előfordult, hogy a feladatok alatt és közben is mosolyogtam. Annyira szeretek itt lenni, olyan szép az idő, hogy óhatatlanul meghozta a jókedvet is, bár rám otthon is jellemző a mosolygás.

– Még Virth Balázs sem tudja elvenni a jókedvét?
– Még ő sem, pedig már jóval nyolc kilométer felett járunk, sőt, volt már kilenc kilométeres edzésünk is.

– A felkészülés finise még messze van, de azért egyre közeledik a hazai világbajnokság rajtja. Ez a tény áthatja már a mindennapokat is?
– Egyre többet gondolok a vébére, és az edzéseken is egyre inkább eszembe jut, miért is küzdök. Ez az érzés egyre csak fokozódik. Meg aztán naponta több üzenetet kapok ismerősöktől, barátoktól, sőt, a minap az egykori gimnáziumomból írt az egyik tanárom, hogy megvették a jegyet a nyolcszáz gyors döntőjére, így elfelejteni sem tudnám, hogy lassan itt a július.

– Mire készüljünk? Annyit tudunk a közelmúltból, hogy Kapás Boglárka mindig meglep minket a világversenyeken.
– Mindent megteszek azért, hogy ez most is így legyen. Élvezni fogom a versenyt, ebben biztos vagyok, és ez már jó kiindulópont. Tavaly is megtettem mindent a sikerért, az idén is így lesz.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN KAPÁS BOGLÁRKA ELMONDJA, HOGYAN TÖLTI KINT A SZABADIDEJÉT, MIT HOZ HAZA, MI AZ, AMIT MÉG AZ EDZŐJÉNEK SEM MOND EL, TOVÁBBÁ HOGYAN VÉLEKEDIK A MAGYAR ÚSZÓSPORTBAN BEKÖVETKEZETT VÁLTOZÁSRÓL – ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik