Úszás: Csak annyit tudok mondani, köszönöm a FINA-nak – Cseh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.16. 18:14
Mint beszámoltunk róla, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA fenyegetését követően az Olasz Úszószövetség úgy döntött, mégsem rendezi meg az Energy for Swim 2018 elnevezésű viadalt, amelynek december 20-21-én Torino adott volna otthont. Az eseményen számos klasszis indult volna, így Cseh László is, aki finoman szólva sem repesett az örömtől a hír hallatán.

Nagyon sajnálom, hogy így alakult. A rövid pályás világbajnokságot kihagyom, így örültem volna annak, ha december végén tudok egyet versenyezni” – mondta a Borsnak Cseh László, aki hazánkból Hosszú Katinkával és Verrasztó Dáviddal együtt kapott meghívót a torinói viadalra.Nagyon sajnálom, hogy így alakult. A rövid pályás világbajnokságot kihagyom, így örültem volna annak, ha december végén tudok egyet versenyezni” – mondta a Borsnak Cseh László, aki hazánkból Hosszú Katinkával és Verrasztó Dáviddal együtt kapott meghívót a torinói viadalra.

Csak annyit tudok erre mondani, köszönöm a FINA-nak. Megoldás helyett ismét csak büntetni akart, és egy jó kezdeményezés útjába állt. Nem értem, milyen kapcsolatban vagyunk mi pontosan a nemzetközi szövetséggel, azon kívül, hogy megszervez egy-egy világeseményt. Fordítva ülnek a lovon: nem mi vagyunk a FINA-ért, hanem ők vannak értünk. Ha mi versenyezni szeretnénk, akkor ők ne döntsenek másképp.”

A kétnapos versenyen összesen 2.1 millió dollárt (580 millió forintot) osztottak volna ki az úszók között. A részvételüket szerződéssel biztosító sportolók – például Hosszú, Cseh és Verrasztó – a megállapodás értelmében így is megkapják a felkínált pénzdíj felét, ám a nemzetközi klasszisok valószínűleg nem hagyják annyiban, hogy a FINA ezután is megfossza őket az anyagilag kimagaslóan jövedelmező lehetőségektől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik