Úszás: az ifjúsági olimpiai bajnok is elhagyta Turi Györgyöt

Vágólapra másolva!
2015.09.03. 10:10
null
Szilágyi a kazanyi vb-n 7. lett 200 m pillangón (Fotó: AFP)
Újabb bomba robbant a magyar úszósportban: Kozma Dominik, Bernek Péter és Cseh László után Szilágyi Liliána is elköltözött a Kőér utcai uszodából. Elhagyta mesterét, Turi Györgyöt, akivel, úgy tűnt, kiváló kapcsolatot ápol. Az edző az olimpiai aranyéremért dolgozott az elmúlt években Szilágyival, s mivel az eredmények jöttek, nem gondolja úgy, hogy a felkészülési rendszeren változtatnia kellett volna – pláne nem egy évvel a riói játékok előtt.



„Továbbra is ragaszkodunk egymáshoz, szeretjük egymást, ám én nem tudok változtatni a maximalizmusomon, az edzések kapcsán megalkuvást nem tűrő nézeteim vannak, ezért döntöttek Liluék a váltás mellett – mondta el Turi György edző a Nemzeti Sportnak. – Nagyon fáj az elhatározásuk, nem tagadom. Előjelét nem éreztem a döntésnek, akkor kezdtem el gyanakodni, amikor Szilágyi Zoltán, az édesapa felhívott a szabadságom alatt, s azt kérte, személyesen beszélgessünk. Mivel ők a találkozó előtt már beavatták a történetbe Kiss Lászlót, a kapitány felkészített a beszélgetés előtt, így gyógyszerek után már nem kapkodtam, amikor apa és lánya közölte a döntését.”

A fiatal úszónőt a jövőben édesapja, a szakedzői diplomával rendelkező Szilágyi Zoltán készíti fel, aki szintén részt vehetett olimpián (1988, 1992).

A 19 éves Szilágyi előbb a Széchy SE, majd a Jövő SE tagja volt, Kőbányára 2012-ben került. A 2012-es londoni olimpián a magyar küldöttség legfiatalabb versenyzőjeként 100 m pillangón a 34. helyen végzett. Ifjúsági Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes, a 2014-es ifjúsági olimpián 100 m és 200 m pillangón sem talált legyőzőre. Előbbiben országos csúcsot úszott Nankingban. A kazanyi vb-n 200 m pillangón a hetedik helyen zárt.

A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN TURI GYÖRGY ÉS SZILÁGYI ZOLTÁN IS BŐVEBBEN KIFEJTI A VÉLEMÉNYÉT A VÁLÁSRÓL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik