Úszás: a szövetség kinevezte az új szövetségi kapitányt

Vágólapra másolva!
2016.04.11. 13:01
null
Hargitay András veszi át Kiss László (balra) helyét (Fotó: Veres Viktor)
Hargitay Andrást nevezték ki az úszóválogatott szövetségi kapitányává. A 60 éves szakember munkáját Wladár Sándor és Sós Csaba segíti.

 

Az eddig az utánpótlásban dolgozó Hargitay Kiss László helyét veszi át az úszóválogatott élén.

Hargitay András úszóként háromszoros világbajnok (hazánk első világbajnoka) és háromszoros Európa-bajnok volt, az 1972-es müncheni olimpián bronzérmet szerzett 400 méteres vegyes úszásban; Sós Csaba a Testnevelési Egyetem úszótanszékének vezetője, míg Wladár Sándor, Moszkva olimpiai bajnoka a MÚSZ elnökségének tagja, a Jövő SC ügyvezetője – mindhárman a legendás edző, Széchy Tamás tanítványai.

A kapitánynak ez a második megbízatása ezen a poszton, 1984 és 1988 között egyszer már vezette a válogatottat.

„A legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni a versenyzőknek és edzőknek. Ez a feladat hihetetlen felelősség, különösen most, az olimpia évében, egy hónappal az Európa-bajnokság előtt. A célom az, hogy az edzőbizottsággal együtt, velük egyetértésben vezessem a válogatottat. Szeretném, ha végre minden megnyugodna körülöttünk, az ugyanis senkinek nem lenne jó, ha léket vágnának a magyar úszósporton. Az elmúlt években sikert sikerre halmoztak a versenyzőink, sportdiplomáciában is világszínvonalon teljesítünk, nagy versenyek sorát rendezték és rendezik nálunk, az olimpián kiemelkedő eredményességet remélünk az úszóktól – ha most megpróbálják elsüllyeszteni vagy akárcsak lelassítani ezt a hajót, azt nem csak mi érezzük meg, de az egész magyar sport és talán az ország is" – mondta kinevezése után Hargitay.

Az elnökség kinevezte az új utánpótlás-kapitányt is: Petrov Iván, a győri klub vezetőedzője kapta meg ezt a megbízatást.

Az ülésen Gyárfás Tamás elnök beszámolt arról, hogy a sportág mögött álló 21 partner közül eddig 19 jelezte, ezután is támogatják a magyar úszósportot, további két céggel pedig folynak az egyeztetések, de negatív jelzés tőlük sem érkezett.

.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik