Úszás: a szövetség döntött Kiss László sorsáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.06. 11:33
null
Kiss László (Fotó: Veres Viktor – archív)
A Magyar Úszószövetség illetékes grémiumai szerdán úgy döntöttek, hogy továbbra is bizalmat szavaznak Kiss László szövetségi kapitánynak, akiről kedden a privatkopo.hu internetes portál azt írta: 1961-ben két másik úszóval közösen megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték.

 

A Magyar Úszószövetség szerda délelőtt két ülést tartott. Előbb a sportág vezetői, majd az edzőbizottság tagjai szavaztak arról, hogy Kiss László változatlanul szövetségi kapitányként tevékenykedjen, vagy váltsák le.

A jelenlévők mindkét találkozón egységesen úgy döntöttek, hogy a szövetségi kapitánynak változatlanul bizalmat adnak – olvasható a MÚSZ közleményében.

Az edzőbizottság tagjai mindezt A magyar úszóedzők újfent megerősítik kiállásukat Kiss László mellett című közleményükben aláírásukkal erősítették meg.

AZ EDZŐBIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE

„A magyar úszóedzők újfent megerősítik kiállásukat Kiss László mellett.

Akik a magyar sportban, ezen belül a honi úszóéletben tevékenykednek, mindannyian hallottak arról, hogy Kiss Lászlóval szemben 55 évvel ezelőtt milyen ítélet született. A történtek ellenére módot kapott arra, hogy a sportágban dolgozhasson; a mögöttünk álló több mint fél évszázadban edzőként, pedagógusként, kapitányként példás munkát végzett, amelyet pártállástól függetlenül több kormány is a legteljesebb mértékben elismer, kevés sportember büszkélkedhet annyi kitüntetéssel, mint ő.

Nem kérdés előttünk, hogy Kiss Lászlót a bíróság egykor elítélte, ugyanakkor mindenkinek biztosítani kell a lehetőséget arra, hogy teljesítményével, helytállásával feledtesse bűnét. A szövetségi kapitánynak ez – előttünk – sikerült.”

A SZERKESZTŐSÉGÜNKBE ELJUTTATOTT KÖZLEMÉNY AZ ALÁÍRÁSOKKAL

Az edzőbizottság tagjainak aláírásával ellátott közlemény
Az edzőbizottság tagjainak aláírásával ellátott közlemény

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik