MTI 2019.06.13 14:48

Szinkronúszó-vk: szuperdöntő a Duna Arénában péntektől

Tizenkét nemzet versenyzőinek részvételével péntektől vasárnapig a Duna Aréna ad otthont a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) szinkronúszó világkupa-szuperdöntőjének.

 

A magyar válogatott készen áll a júliusi vb-re (Fotó: Micheller Szilvia)

Mindössze három hete vezetem a szövetséget, és egyből a mély vízbe dobtak ennek az eseménynek a megrendezésével – mondta verseny csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Árpád, a szinkronúszók elnöke. – Ugyanakkor nagy megtiszteltetés, hogy mi lehetünk a házigazdái az első ilyen rendezvénynek. Elsőnek lenni mindig nehéz feladat, igyekszünk megfelelni az elvárásoknak” – tette hozzá, jelezve: a következő egy év feladata, hogy nyugodt feltételeket biztosítsanak a versenyzőknek az olimpiai kvalifikációhoz és a korosztályos versenyekhez.

Natalja Taraszova, a magyar válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy tanítványai az utóbbi időben sok versenyen vettek részt – köztük Amerikában és Kanadában is –, jó eredményeket értek el, ami a sportág fejlődését jelzi, ráadásul a válogatott hangulatára is jó hatással volt.

A lányok gyakorlatilag készen állnak a júliusi dél-koreai világbajnokságra, addig főként már csak kondicionáló edzések vannak hátra” – nyilatkozott Taraszova.

A szinkronúszó szuperdöntőben 12 ország azon versenyzői vesznek részt, akik a világkupa-sorozat nyolc állomásán a legjobban szerepeltek. A magyar versenyzők a páros- és a csapatversenyekben lesznek érdekeltek, hazai induló az egyéni és a mix duók küzdelmében nincs.

Az eseményen pénteken 14.30 órától folyamatosan az egyéni, páros, vegyes páros és csapat-rövidprogramokra kerül sor, szombaton 14.30-tól ugyanígy a szabadprogramokat rendezik, míg vasárnap az akrobatikus kűr, a szabadkombinációs kűr, valamint 16 órától a gála alkotja a műsort. A belépés ingyenes.

2020.05.21 11:02:53

Úszás KOVÁCS ERIKA

Kapott egy társat maga mellé Kalmár Ákos személyében, és ezzel megtapasztalta, milyen kikapni az edzéseken.

2020.05.11 09:43:19

Úszás SZABÓ GÁBOR

A vízipólóban keménykedő kiváló gyorsúszó a banki szektorban vitte sokra.

2020.05.08 18:09:45

Úszás KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

A vb-bronzérmes úszó a Képes Sportnak azt is elmondta, hogy élte meg a betegséget.

2020.04.28 10:18:07

Úszás KOVÁCS ERIKA

A háromszoros olimpiai bajnok klasszis örül, hogy hétfőtől ismét vannak vizes edzései.