nemzetisport.hu 2018.12.06 01:21 Frissítve: 2018.12.06 01:26

Petrov Árpád-interjú; Fucsovics évértékelő beszéde

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

A labdarúgó Magyar Kupában a tizenhat közé kerülésért rendeztek mérkőzéseket. Természetesen valamennyi helyszínen ott voltunk, ahol élvonalbeli együttes volt érintett, így első kézből számolhatunk be arról, mi okozta három NB I-es csapat, a DVTK, az MTK és a címvédő Újpest kiesését, s miként úszta meg a kínos vereséget például a tizenegyespárbajban diadalmaskodó Paks. Pályán volt a bajnoki éllovas Ferencváros és a bajnoki címvédő Mol Vidi is, az ő meccseikről is olvashatnak összeállításunkban.

Évértékelő beszélgetést tartott napjaink első számú magyar férfi teniszezője, Fucsovics Márton. A jelenleg a karriercsúcsot jelentő 36. helyen álló sportoló merész terveket fogalmazott meg a következő esztendőkre: szeretne a top 10-be kerülni, és egy Grand Slam-győzelem is szerepel a „bakancslistáján”. Az viszont kevésbé örömteli hír, hogy a szövetséggel továbbra is feszült a viszonya, így bizonytalan a Davis-kupa-szereplése, és az is valószínű, hogy a budapesti 250-es ATP-viadal helyett Barcelonában lép majd pályára.

Négy hónapja dolgozik együtt Petrov Árpád és Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok egy súlyos magánéleti válság lezárását követően keresett magának új trénert. Egyelőre úgy fest, a váltás meghozta a remélt eredményt, Katinka a medencében egyre inkább emlékeztet a korábbi Iron Ladyre (ez jó), a medencén kívül viszont visszatalált korábbi önmagához, és megint jó a viszonya a külföldi úszókkal is (ez még jobb). Hogy a közelmúltban véget érő világkupa-sorozatot miként értékeli a tréner, s melyek a hétköznapok legnagyobb küzdelmei, kiderül interjúnkból.

Amerika-mellékletünkben felidézzük napjaink egyik legjobb futójátékosa, Kareem Hunt történetét, akinek a botrányától hangos manapság az NFL. A Kansas City Chiefs futballistája egy szállodai folyosón bántalmazott és rugdosott egy nőt, ám ha nincs a tengerentúli hírességek botrányait kiteregető internetes oldal, akkor talán ezt a gyalázatot is megúszta volna. A bántalmazásról készült videó azonban felkerült a világhálóra, Hunt pedig repült az NFL-ből – legalábbis egyelőre…

2019.05.17 19:02:46

Úszás BÁLINT MÁTYÁS

Az amerikai úszócsillag a két olimpiai sikere között eltelt 16 évben megjárta a poklot, s megtisztult a purgatóriumban.

2019.05.17 09:48:17

Úszás VINCZE SZABOLCS

Donna de Varona olimpiai bajnok úszóként és az első női sporttelevíziósként is legenda.

2019.05.09 18:16:31

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Hogy hol tart az ügy? Folyamatban van, ami azt jelenti, hogy minden szükséges dokumentum elkészült, és elküldésre került.”

2019.04.26 22:56:51

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hosszú Katinka Rio legeredményesebb magyarja reményeink (egyik) zászlóshajója Tokióban, s ha ott is sikerrel jár, csodálatunkra lesz érdemes.

2019.04.02 08:52:38

Úszás KOVÁCS ERIKA

Jó kis pofont kapott az ob-n, bele sem gondolt, hogy 200 pillangón nem lehet ott a vb-n.