Nyílt vízi úszás: Rasovszky Kristóf megállíthatatlan

Vágólapra másolva!
2018.08.25. 14:18
Rasovszky Kristóf lendületben maradt a történelmi sikereket hozó glasgow-i Európa-bajnokság után, ezúttal a nyílt vízi Európa-kupa-sorozat ötödik állomásán, Koppenhágában győzött – tájékoztatott a Magyar Úszószövetség.

Nem pihent túl sokat az idén Európa első számú nyílt vízi úszójává avanzsáló Rasovszky Kristóf: két héttel azután, hogy két arany- és egy ezüstéremmel távozott az Európa-bajnokság helyszínéről, Loch Lomondból, a nyílt vízi Európa-kupa ötödik állomásán is rajthoz állt. Tavaly ezt az egy viadalt hagyta ki (a másik négy állomáson győzött), azaz életében először indult a kontinens tán legkülönlegesebb viadalán, hiszen ezt a Koppenhága belvárosát átszelő hajózási csatornákban rendezik.

Nos, Kristóf meghódította az új helyszínt is, és nagy csatában –egy másodperccel előzve meg az orosz Roman Kozsevnyikovot, kettővel a naviai győztes olasz Pasquale Sanzullót – megnyerte a 6 km-es versenyt, azaz az idei szériában Eilat és Barcelona után harmadszor is győzött (Gravelines-ban és Naviában nem indult) – azaz az Európa-kupában hetes győzelmi szériánál tart.

„Jó érzés volt újra versenyezni, és egyben érdekes is – mondta a versenyt követően Rasovszky Kristóf. – Különleges verseny a koppenhágai, nekem nagyon tetszett, hiszen nem kell bójákat figyelni, csak úszni a két fal között, a hidak alatt. Egyszer volt csak kicsit szűkösebb a tér, amikor öten-hatan mentünk egymás mellett, és pont egy építkezéshez értünk, ahol nagyon lekeskenyedett a pálya, de ezt leszámítva én tényleg nagyon élveztem. A hat kilométer miatt elég gyors verseny volt, túl sokat nem lehetett gondolkodni közben, csak menni. Az óriási volt, hogy az emberek végig álltak a pálya mentén a parton, felettünk a hidakon, és buzdítottak minket. Az utolsó négyszáz méteren dőlt el a sorrend, jól sikerült a hajrám, de most egy kicsit fáradtnak érzem magam…”

A másik magyar induló, az ifjú Galyassy Szilárd a 11. helyen ért célba. A hölgyek versenyét az olasz Alisa Tettamanzi nyerte meg.

Európa-kupa, Koppenhága (6km)
Férfiak

1. Rasovszky Kristóf 1:07.43
2. Roman Kozsevnyikov (orosz) 1:07.44
3. Pasquale Sanzullo (olasz) 1:07.45
…11. Galyassy Szilárd 1:08.38

Nők
1. Alisa Tettamanzi (olasz) 1:11.52
2. Ellen Olsson (svéd) 1:13.07
3. Marija Babkina (orosz) 1:13.10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik