nemzetisport.hu 2019.06.17 18:23 Frissítve: 2019.06.17 21:09

Női foci: Tusup „bejelentkezett” a magyar női válogatott élére

A jelenleg a „távgolf” terén próbálkozó visszavonult úszóedző, Shane Tusup komolyan nem igazán vehető posztban jelentkezett be a magyar női labdarúgó válogatott élére, miután meglepődve tapasztalta, hogy a magyar válogatott nincs ott a Franciaországban jelenleg is zajló női labdarúgó-világbajnokságon.

 

Hosszú Katinka volt férje és edzője újabb magyar hölgyeket juttatna a csúcsra (Fotó: Tumbász Hédi)

Az idei év januárja óta visszavonult úszóedzőként éli napjait Shane Tusup, s meglehetősen ritkán szerepel a médiában, jobbára csak közösségi oldalain fejti ki aktivitását. Ezúttal viszont a magyar női labdarúgó-válogatott és a női világbajnokság kapcsán sikerült megugrania az ingerküszöböt.

A Hosszú Katinka edzőjeként négyszer az év edzőjének választott Tusup jelenleg nagy figyelmet fordít a női vb-re, s feltűnt neki, hogy a magyar válogatott nincs ott a franciaországi tornán.

„Amióta elkezdődött a női világbajnokság, feltűnt, hogy a magyar női csapat nem jutott ki a tornára. Sőt, hogy még rosszabb legyen, utánaolvastam, s kiderült: a magyar válogatott 1991 óta nem is szerepelt a tornán. Hogy lehet ez? Ez nem oké! Ebben az országban túl tehetségesek a sportolók, hogy ne legyenek képviselve a legmagasabb szinten minden sportágban! Tudom, hogy visszavonultam az edzősködéstől, hogy a Long Drive golfvilágbajnokságon szerepeljek, de ha az országnak igazán szüksége van rám, szívesen segítenék Magyarországnak, hogy 2023-ban világbajnoki címet nyerjen!” – áll Shane Tusup mai, Facebookon közzétett posztjában. 

Tusup nem először ajánlotta szolgálatait a labdarúgó-szövetség vezetőinek figyelmébe, legutóbb lapunk hasábjain márciusban jelezte, lehet rá számítani, ha edző kell a válogatott mellé.

A 31 éves korábbi edző visszavonulása egyébként korántsem jelenti azt, hogy tétlenkedne, hiszen felcsapott golfjátékosnak. Persze nem Tiger Woods és társai mellett kell keresnünk, ha golfozni szeretnénk látni, mert a játék egy speciális változatát, a Long Drive golfot űzi – amelyben az nyer, aki mindenki másnál távolabb üti a labdát.

2020.03.29 08:47:14

Úszás SZABÓ GÁBOR

A mellúszóból lett gyorsúszó aszkéta életmódot folytatva tudott a berlini olimpián diadalmaskodni.

2020.03.26 14:06:30

Úszás MAROSI GERGELY

Ki kell hoznunk a legjobbat a legrosszabból – vallja a kaliforniai úszóedző, aki a magyar szövetséget is dicsérte.

2020.03.20 22:07:20

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Vigyázzatok magatokra, egymásra és az idősekre.

2020.02.29 18:39:58

Úszás MALONYAI PÉTER

Akkor is ott voltak benne az érzelmek, amikor szigorú volt, erkölcsileg kérlelhetetlen.

2020.02.28 21:26:40

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. El is hitte, hogy mindent megtehet.