Nem magyar színekben indulni? Hosszú Katinka válaszolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.23. 20:07
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában vendégeskedett (a videó megtekinthető a WMN magazin YouTube-csatornáján), és bár az úszószövetséggel való vitájáról nem sokat beszélt, több érdekes téma is szóba került. 

Hosszú Katinka kicsit fáradtan szállt be az érte jövő autóba. Az ilyet nem szokta bevallani, de két edzés között az Iron Lady is lehet fáradt, mint mondta.

A műsor egy nappal azt követően készült, hogy Hosszú Katinka kiadta a Magyar Úszószövetséggel kapcsolatos közleményét. Az első kérdések természetesen erre irányultak, de erről nem kívánt bővebben beszélni, mivel a közleményben minden benne volt, amit egyelőre mondani szeretett volna. Annyit még elárult, hogy újbóli felszólalása hosszú folyamat eredménye volt, nem egy konkrét esemény hatására történt.

– Azt tudod, hogy azt mondta Gyárfás Tamás, hogy nem mond le?
– Tudom.
– És akkor most mi lesz?
– Azt majd meglátjuk.

Az idézett párbeszéd után D. Tóth Kriszta még megkérdezte, hogy beszélgetőpartnere mennyire van egyedül ebben a „sztoriban” az úszótársadalmon belül, de Hosszú Katinka erre már tényleg nem akart válaszolni, és témát is váltottak.

NEM TUDJA MEGSZOKNI, HOGY OLIMPIAI BAJNOK

Nem sok minden változott az elmúlt három-négy évben, ugyanúgy imád versenyezni, ugyanolyan gőzerővel készül például a rövid pályás vb-re, mint a korábbi versenyeire.

Azt viszont még mindig nem tudta megszokni, hogy olimpiai bajnoknak hívják. Elfogadta, hogy nem olimpiai bajnok, ennek köszönhetően Rióban nem érezte a rá nehezedő nyomást. Ha nem szerepelt volna ilyen jól az idei olimpián, akkor is folytatni szerette volna az úszást.

SHANE AMERIKAI, EZ MAGYARORSZÁGON NEGATÍVUM

Azt tapasztalták, hogy Magyarországon már az negatívumnak számít férjével és edzőjével, Shane Tusuppal kapcsolatban, hogy amerikai. Katinkáról lepereg, ha bántják (erre utalt a riói olimpián a 400 vegyesen úszott világcsúcsa utáni mozdulata is), az viszont annál inkább zavarja, ha szeretteit támadják.

„Én tudom, hogy Shane az egyik legjobb edző a világon. Nem is úsznék ma már, ha ő nem lenne.”

Férje és edzője volt az, aki 2012-ben rávette arra, hogy költözzön haza Magyarországra, ha Katinkán múlt volna, az Egyesült Államokban marad, és folytatja sportpszichológiai tanulmányait.

Az felvetődött benne, hogy ne Magyarországon készüljenek Rióra, az viszont sosem, hogy ne magyar színekben szerepeljen az olimpián.

DÜHÖS VOLT A PAPÁRA, CSÚCSOT ÚSZOTT

Gyerekként nem érezte, hogy az úszás lemondásokkal járna, kivéve talán egy alkalmat. Tizenegy-tizenkét éves lehetett, még a nagyapja volt az edzője, és nem engedte el a farsangi bulira, helyette edzésre kellett mennie. Olyan dühös volt, hogy élete addigi legjobbját úszta. Ez az idén visszaköszönt, hiszen az olimpia előtt a párkapcsolatáról össze-vissza cikkező újságírók dühítették fel, egyfajta motivációt adva neki.

A PARTON ÖLTÖZIK ÁT

A forgatás Hosszú Katinkáék úszóiskolájában fejeződött be, ahol klasszisunk megmutatta, hol szokott átöltözni. A parton. Mint mondta, ez egyáltalán nem zavarja, gyorsan és könnyen átöltözik egy törülköző segítségével, 23 éves rutinja van már benne.

A TELJES MŰSOR


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik