Egy éve nem fizetik ki az úszó Eb- és vb-prémiumot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.20. 12:42
null
Cseh László három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett a tavalyi debreceni Eb-n (Fotó: Tumbász Hédi)
Megint hiába várnak a pénzükre úszóink. Lassan egy év eltelt az elmúlt esztendő első világversenye, a debreceni normál medencés Európa-bajnokság óta, de hiába lesik a bankszámlájukat, nem érkezett meg az állami támogatás – írja a Blikk.
Megélhetési gondjaik nincsenek, hiszen a hazai legjobbak közül a két olimpiai aranyérmes, Gyurta Dániel (23) és Risztov Éva (27) 58 millió, illetve 35 millió forintot könyvelhetett el a londoni sikere után, az ötkarikás bronzot szerző Cseh László (27) 28 millióval, a negyedik Hosszú Katinka (23) pedig 15 millióval lett gazdagabb, s ezeket az összegeket megkapták. Nem ilyen nagy jutalmakat várnak a másik három 2012-es világverseny, a debreceni Eb, a chartres-i rövid pályás Eb és az isztambuli rövid pályás vb eredményei alapján, de annak a pénznek is lenne helye.

Tavaly áprilisban megjelent egy kormányrendelet az eredményességi támogatásról, s kiszámolható, kinek mennyi jár. Hosszú és Cseh a két legjobban teljesítő, az előbbit 5,76, míg az utóbbit 4,87 millió forint illeti meg.

A teljes cikk, amelyben megszólal az egyik érintett úszó, valamint a hazai szövetség elnöke, Gyárfás Tamás is, ide kattintva olvasható el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik