Cseh László már nem görcsöl, és minden jól megy neki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.31. 08:03
null
2015-ben Cseh László (balra) lett az Év embere a Nemzeti Sportnál – <br />Buzgó József, lapunk főszerkesztője neki és edzőjének, Plagányi Zsoltnak is gratulált (Fotó: Koncz György)
A Nemzeti Sport a kazanyi vizes világbajnokságon egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerző, míg a netanyai rövid pályás kontinensviadalt három elsőséggel záró Cseh Lászlót választotta meg az Év emberének.

– Lenyűgöző volt az idei teljesítménye, az pedig, hogy a nyári, kazanyi világbajnokságon kétszáz pillangón nyerni tudott, így tíz év után szerzett újabb vb-aranyat, mindenkit elkápráztatott. Árulja el: hogyan lehet ennyi éven keresztül megőrizni a motivációt? Vagy ugyanolyan érzésekkel úszik most is, mint egy évtizeddel ezelőtt?
– Én még mindig nagyon szeretek úszni – válaszolta Cseh László, akit a Nemzeti Sport az Év emberének választott.. – A motivációm pedig továbbra is megvan, hiszen még nincs olimpiai bajnoki címem. Ezért ugrom vízbe naponta. Ha ez a motiváció eltűnne, akkor persze bajban lennék, és elkezdhetnék azon gondolkozni, mihez is kezdjek.

– Soha, egyetlen pillanatra sem ingott meg? Volt olyan időszak az életében, amikor azt mondta, nem akar úszni?
– Minden reggel öt órakor azért meginog az ember... De olyankor is tudom, hogy van célom, és hogy fel kell kelnem. Ha nem lenne motivációm, lehet, hogy azt mondanám, hogy inkább visszaalszom. És nem megyek edzésre. De azt hiszem, az jelentené a pályafutásom végét. Hiszen ha egyszer megcsinálom, meg fogom még egyszer, akár többször is.

– Ezek szerint sohasem volt olyan, hogy nem kelt fel?
– De volt – úgy öt percig tart ez az állapot reggelente. De utána mindig kikelek az ágyból.

RÉMÁLMAI VANNAK AZ ÚSZÁSSAL

NEM GÖRCSÖL MÁR, ÉS MEGY MINDEN

– Ez olyan esztendő volt, amilyenre már régóta vágyott?
– Pontosan. Kezd összeállni minden. És igen, az történik, amit megbeszélünk az edzőmmel. Belül is érzem, hogy egy egésszé formálódik minden, de azt is érzem, és ez a jó, hogy még van hová fejlődni. Egészen más ez, mint korábban. Beugrom a medencébe, és jó eredményeket érek el. Nem görcsölök, nem kell összekaparnom magam. Ugrom a vízbe, és megy minden. Olyan, mintha természetes lenne, hogy olyan jól megy minden.

– Attól nem fél, hogy túl hamar robbantott újra, hogy a kazanyi világbajnokságon ismét megmutatta, mire képes, így a vetélytársak a riói olimpián hatványozott erővel készülnek ön ellen?
– Az nem baj. Én is nagyon készülök. A riói döntőben, ha bejutok oda, úgy fogok felállni a rajtkőre, hogy mindegy, ki mit csinál, ha én a tudásom legjavát nyújtom, akkor nem lehet ellenfelem.

A TELJES INTERJÚT, AMELYBEN CSEH LÁSZLÓ BESZÉL A MENTÁLIS VÁLTOZÁSRÓL, HÁROM KÍVÁNSÁGÁRÓL, ÚJ ÉVI FOGADALMÁRÓL, A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL, AMELYET ELÉRHET DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik