WTA-vb: Radwanska hektikus meccsen ért fel a csúcsra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.01. 13:59
null
Agnieszka Radwanska alig hitte el, hogy WTA-vb-t nyert (Fotó: AFP)
Agnieszka Radwanska nyerte meg a szingapúri tenisz WTA-világbajnokság döntőjét, miután a fináléban három játszmában legyőzte Petra Kvitovát.

 

Rögtön úgy kezdődött a mérkőzés, hogy Agnieszka Radwanska két bréklabdához jutott, melyek közül a másodikat ki is használta. Ez megadta az első szett alaphangját, és a lengyel lendületesen, pontosan teniszezve végig is vitte a bréket, 6:2-re behúzta az első játszmát.

Maratoni játékkal kezdődött a második szett, és miután Radwanska azt is megnyerte, majd meglépett 3:1-re, azt lehetett sejteni, sima lesz a meccs. Nem így alakult… Kvitová egyik pillanatról a másikra átvette az irányítást, nyerők sokaságát ütötte (a második játszmabeli arány: 20:5), fordított, és kiegyenlített.

A harmadik játszma elején újabb „villámcsapás” érte a cseh játékost, aki 2:0-s vezetésnél ismét elveszítette a lába alól a talajt, Radwanska pedig folyamatos brékjeivel felmorzsolta cseh ellenfele önbizalmát (a szettben összesen hatszor bukta el az adogatását a szerváló játékos). Radwanska 6:3-ra nyert, és 26 évesen pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta.

Párosban csakúgy, mint tavaly, Sanie Mirza nyert, csak ezúttal nem Cara Black, hanem Martina Hingis oldalán.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG (SZINGAPÚR)
EGYES, DÖNTŐ
Agnieszka Radwanska (lengyel, 5.)–Petra Kvitová (cseh, 4.) 6:2, 4:6, 6:3
PÁROS, DÖNTŐ
Hingis, Mirza (svájci, indiai, 1.)-Muguruza, Navarro (spanyol, 8.) 6:0, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik