WTA-vb: Babos harmadszor is ott lesz a tornán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.04. 21:27
null
Babos Tímea (balra) és Andrea Hlavácková a WTA-vb-n is pacsizhat egymással (Fotó: Zádor Péter)
Babos Tímea a cseh Andrea Hlaváckovával kijutott a női teniszezők év végi szingapúri világbajnokságának páros tornájára.

 

A WTA honlapja szerda este közölte a hírt, hogy a Babos, Hlavácková duó biztosította a részvételét a vb-n, amelyen így már csak három hely kiadó a párosok között.

Babos sorozatban harmadszor indulhat a WTA-vb-n, de tavaly a kazah Jaroszlava Svedovával, 2015-ben pedig a francia Kristina Mladenoviccsal sem sikerült a legjobb négy közé jutnia. Hlaváckovának ez már a negyedik világbajnoksága lesz párosban, 2012-ben honfitársa, Lucie Hradecká oldalán döntőt játszott.

„Szerdán már gondoltam, hogy a Stephens, Watson kettős elleni győzelmünk szingapúri kijutást is jelenthet. Aztán a többi eredmény is nekünk kedvezett, így biztos lett a vb-indulásunk. Nagyon boldog voltam reggel, hogy ilyen hírre ébredhetek” – nyilatkozta honlapján a 24 esztendős játékos, aki Hlavácková oldalán versenyez már csaknem fél éve. „Harmadjára kvalifikáltam magam Szingapúrra, mindig különböző partnerrel. Ráadásul kétszer úgy jutottam el, hogy nem teljes szezont játszottam együtt az aktuális társsal. Például Andreával csak májusban kezdtük el a közös játékot. Nagyon boldog vagyok, hiszen a kijutás azt mutatja, szinte bárkivel eredményes lehetek, ott tudok lenni a legjobbak között.”

Babos kifejtette, az év vége felé egyesben és párosban is egyre jobban játszott, tornagyőzelmek állnak a háta mögött. Hozzátette, szereti a szingapúri versenyt, s eredménytől függetlenül is nagyon szép emlékei vannak.

Babosék előtt a Martina Hingis, Csan Jung-csan, a címvédő Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina, az Ashleigh Barty, Casey Dellacqua és a Lucie Hradecká, Katerina Siniaková kettős kvalifikálta magát az október 22–29. között rendezendő idényzáró szingapúri versenyre.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik