Wimbledon: Venus Williams nyolc év után ismét a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 17:26
null
Előbb Garbine Muguruza…
Az ötszörös bajnok Venus Williams két játszmában (6:4, 6:2) megverte a brit színekben versenyző Konta Johannát a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében. A 37 esztendős amerikai a szombati fináléban a spanyol Garbine Muguruzával találkozik, aki két sima szettben (6:1, 6:1) győzte le a szlovák Magdaléna Rybárikovát.

 

A 28 esztendős Magdaléna Rybáriková pályafutása első Grand Slam-nyolcaddöntője és negyeddöntője után az első elődöntőjét játszotta, de nem tudta megszorongatni Garbine Muguruzát. A spanyol versenyző 64 perc alatt lezárta a meccset, két sima szettben nyert (6:1, 6:1).

A pozsonyi születésű teniszező a Grand Slam-tornákon korábban egyszer sem jutott túl a harmadik fordulón, így mostani szereplése jócskán várakozáson felüli. Kiugró eredményének köszönhetően a világranglista 87. helyéről felzárkózik a top 30 közelébe.

A 23 esztendős Muguruza (2015 után) másodszor jutott be a wimbledoni bajnokság döntőjébe, amit a spanyol női teniszezők közül eddig csak a négyszeres GS-győztes Arantxa Sánchez Vicario mondhatott el magáról.

…majd Venus Williams jutott be a női egyes döntőjébe (Fotók: AFP)
…majd Venus Williams jutott be a női egyes döntőjébe (Fotók: AFP)

A másik elődöntőben Venus Williams két játszmában (6:4, 6:2) megverte a magyar szülők gyermekeként Ausztráliában született Konta Johannát, így 2009 óta először, összességében kilencedik alkalommal jutott be a döntőbe Wimbledonban.

Az első szettben Venus saját szemszögéből a legjobbkor, 5:4-nél brékelte Kontát, aki 4:4-nél elpuskázott két bréklabdát, míg a második játszmában kétszer is elvette a brit versenyző adogatását, miközben a saját szerváinál érinthetetlennek bizonyult.

A 37. életévét június közepén betöltő Venus Williams 2003 óta először jutott be egy éven belül két Grand Slam-torna döntőjébe – az Australian Open fináléjában kikapott húgától, Serenától –, ráadásul Wimbledonban nála idősebbként csak Martina Navratilova (37 év, 258 nap) játszhatott döntőt, még 1994-ben.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (31 600 000 font, fű)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Muguruza (spanyol, 14.)–Rybáriková (szlovák) 6:1, 6:1
V. Williams (amerikai, 10.)–Konta (brit, 6.) 6:4, 6:2

A SZOMBATI DÖNTŐBEN
Muguruza (spanyol, 14.)–V. Williams (amerikai, 10.) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik