Megvan Fucsovics Márton első győzelme a wimbledoni főtáblán

HARMATH ÁKOS (közvetítés), KLEIN RON (tudósítás)HARMATH ÁKOS (közvetítés), KLEIN RON (tudósítás)
Vágólapra másolva!
2019.07.02. 18:38
null
Fucsovics nagy csatában győzött az első fordulóban (Fotó: AFP)
Fucsovics Márton szetthátrányról fordítva, négy játszmában győzte le az osztrák Dennis Novakot a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában. A magyar játékos a második körben a 12. kiemelt Fabio Fogninivel találkozik.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (38 000 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)

Fucsovics Márton–Dennis Novak (osztrák) 3:6, 6:4, 7:6 (7–2), 6:2

ÖSSZEFOGLALÓ

A kilences pálya negyedik mérkőzésén küzdött volna meg Fucsovics Márton az osztrák Dennis Novakkal a wimbledoni Grand Slam-torna főtáblájának első fordulójában, viszont a program csúszása miatt áttették a találkozójukat a négyesre – ennek még lesz jelentősége.

Fucsovics az 51. helyen áll az ATP világranglistáján, míg riválisa momentán a karriercsúcsot jelentő 104.-en, tehát papíron az MTK teniszezője tűnt esélyesebbnek, ám nem várt rá könnyű feladat. A 25 éves Novak az Ilkleyben rendezett füves pályás challengertornán a döntőig jutott, aztán Wimbledonban a selejtezőből felkerült a legjobb 128 közé, tehát a formájára nem lehetett panasz. Tavaly Londonban a harmadik körig jutott a főtáblán, és csak a kanadai Milos Raonictól kapott ki nagy csatában, míg Fucsovics a francia Julien Benneteau-val szemben búcsúzott három játszmában, ő viszont rögtön az első fordulóban.

AZ ELSŐ WIMBLEDONI SIKER
Fucsovics korábban kétszer indult Wimbledonban egyesben a felnőttek között , de mindkét első körös összecsapását elvesztette: 2017-ben luxemburgi Gilles Müller győzte le, tavaly pedig három szettben verte meg őt a francia Julien Benneteau.

Szóval, a négyes pálya: az egyik legrosszabb Wimbledonban. A nagyobbak közé tartozó hármas szomszédságában helyezkedik el, a többi lelátó nélküli, úgynevezett sétáló pálya mellett, így állandó a mozgás, a hangzavar, amit bizony nem szoktak meg a versenyzők. Ez persze különösen bosszantó lehet, ha az ember nem találja a ritmust és az ellenfél gyenge pontját: így járt Fucsovics Márton, aki rögtön az első adogatójátékát elveszítette, és az egész első játszmában gyengén szervált, ezért nem volt esélye, 6:3-mal Novaké lett a játékrész. Az MTK sportolója többször is reklamált a székbírónál a zaj miatt, de ezzel nem igazán lehet mit kezdeni, hiszen nem kötelezi arra semmi a szurkolókat, hogy csöndben, szigorúan a labdamenetek között sétáljanak át az arra egyébként kijelölt területen.

Talán ez a bosszúság is kellett ahhoz Fucsovicsnak, hogy végre elkezdjen dühből teniszezni, addig ugyanis inkább csöndben csordogált a mérkőzés: Novak volt a stabilabb, a magyar játékos meg a tehetetlenebb. A második szettben viszont fordult a kocka: bár Fucsovics továbbra sem szervált igazán jól, a fontos labdameneteket megnyerte, és fogadóként is ráérzett osztrák ellenfele adogatásaira (3:6, 6:4).

A harmadik játszma elején egyértelműen ő irányított, pedig nem volt könnyű dolga, mert Novak folyamatosan próbálta változtatni a találkozó ritmusát. Fucsovicsnak 5:2-nél, Novak szervagémjénél három játszmalabdája volt, ám nem élt a lehetőségekkel, majd kétszer is elveszítette a saját adogatójátékát. Ha az osztrák fordítása nem lett volna elég, Fucsovicsot még ápolni is kellett 6:5-ös hátrányban – a szintén idegesnek tűnő Novak viszont egy kettős hibával megadta a lehetőséget a visszabrékre, majd a rövidítésben is sokat rontott, így Fucsovics nyerte meg a nagyon fontos harmadik játszmát.

A negyedik szett előtt az öltözőben ápolták a magyart, és úgy tűnik, a stáb hatékony volt, mert Fucsovics remekül teljesített a folytatásban: az első négy gémet megnyerte, és végül 2 óra 34 perc alatt 3:6, 6:4, 7:6 (7–2), 6:2-re győzött, így ő játszhat a második fordulóban a 12. kiemelt olasz Fabio Fognini ellen.

„Novak a selejtezőből jött, benne volt három meccs a lábában, hozzászokott a körülményekhez, én viszont az első játszmában még ismerkedtem a fűvel, fel kellett vennem a ritmust. Kicsit tényleg idegesített, hogy a fontos pontoknál nagy volt a hangzavar, közben talán fel is spannolt. Felfázásos tünetekkel bajlódtam, azért kellett bemennem az öltözőbe – utólag azt mondom, jól jött a szünet. A negyedik szettben lazábban játszottam, agresszívabban, lerövidítettem a labdameneteket, a szervákra is jobban figyeltem. Nagyon boldog vagyok, hogy végre a felnőttek között is nyertem Wimbledonban. Fogninit legyőztem már korábban, nincs miért félnem” – mondta a mérkőzés után Fucsovics Márton.

WIMBLEDON 2019

Az év harmadik Grand Slam-tornájának párosításai és eredményei.

FÉRFI EGYESNŐI EGYES

JÁTÉKRÓL JÁTÉKRA

Megvan a győzelem, Fucsovics négy játszmában, 2 óra 34 perc alatt múlta felül osztrák ellenfelét, így ő találkozik a torna 12. kiemeltjével, az olasz Fabio Fogninivel, várhatóan csütörtökön.

Természetesen azt a mérkőzést is nyomon követhetik olvasóink folyamatosan frissülő szöveges közvetítésünk segítségével.

Mára köszönjük szépen a figyelmet!

4. JÁTSZMA

8. JÁTÉK – FUCSOVICS A MECCSÉRT ADOGAT 3:6, 6:4, 7:6 (7–2) 5:2

Ászértékű szerva nyitásként, 15:0. Folytatásként is, 30:0. A hálótól egy kis pöttyintés és három meccslabda! Az első meg is van egy remek tenyeressel! 6:2!

7. JÁTÉK – NOVAK A MECCSBEN MARADÁSÉRT ADOGAT 3:6, 6:4, 7:6 (7–2), 5:1

Hosszút üt nyitásként az osztrák egy hosszabb menet végén, Fucsovics is outra tesz egy tenyerest, 15:15. Marci bemegy a hálóhoz az osztrák rövidítésére, aki át tudja őt emelni, 30:15. Újabb hosszú a Novaktól, 30 egál. Két újabb Fucsovics-hiba után végül egyelőre túléli az osztrák. 5:2.

6. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 6:4, 7:6 (7–2) 4:1

Egy nagyszerű egyenes tenyeres, és egy még nagyszerűbb lecsapás után 30:0. Egy hosszabb labdamenet végén Novak kiüt egy tenyerest, végül egy újabb nyerővel Marci hozza a játékot, 5:1.

5. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 6:4, 7:6 (7–2), 4:0

Kellett mondani, hogy megtörni látszik Novak, most ő hozza semmire saját szervagémjét, igaz, ő kevésbé impresszív játékkal tette ezt, mint Marci az előbb. 4:1

4. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 6:4, 7:6 (7–2) 3:0

Megtörni látszik az osztrák, sokat ront, s ha nem, akkor Marci töri meg őt remekül lerövidített labdákkal, vagy parádés tenyeres elütésekkel. Semmire hozza az adogatását az egyre magabiztosabban játszó Fucsovics.4:0

Közben eldőlt, hogy a mérkőzés győztesére a 12. kiemelt Fabio Fognini vár majd, öt szettben legyőzte Frances Tiafoe-t.

3. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 6:4, 7:6 (7–2), 2:0

Két pontot elvisz kezdésként Fucsovics, utána viszont Novak hoz zsinórban három pontot. Marci hibára kényszeríti az osztrákot, bréklabdához jut, ám ezt hárítja Novak. A másodikat viszont már nem tudja kivédeni,Fucsovics remek tenyeres elütésére nem tud mozdulni se, 3:0!

2. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 6:4, 7:6 (7–2) 1:0

Novak elcsórja az első pontot, de Fucsovics ennél többet nem enged neki: határozott szerváira építve gyorsan – többek között egy kiváló szerva-röpte játékkal – 15-re hozza az adogatását, 2:0.

1. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 6:4, 7:6 (7–2), 0:0

Megérkezett az orvos, Fucsovicsot ápolják. Marci bement az öltözőbe a doktorral, Novak egykedvűen üldögél a székén.

Marci visszatért, folytatjuk.

Fucsovics remekül jön be a hálóhoz,megszerzi az első pontot majd a másodikat is egy szép nyerővel, végül újabb röptével jut három bréklabdához, 0:40. Az elsőt meg is csinálja, ez az! 1:0!

3. JÁTSZMA

TIE-BREAK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 6:4, 6:6

Marci kezdi a szervát, és hozza az első pontot a hálótól, 10! Novak adogat, és egyenlít, 11. Fucsovics hálót üt, 12. Fucsovics adogat – jó szerva után „letolja az osztrákot a pályáról, 22! Ász, 32! Novak adogathat, ott a dupla brék Fucsovicstól, mindkét adogatását elveszi az osztráknak, 52! Fucsovics remek első szervája után Novak hibázik 6–2, játszmalabda! Elsőre megvan! Marci remek adogatását a hálóba fogadja az osztrák, 7–2!

12. JÁTÉK – NOVAK A JÁTSZMÁÉRT ADOGAT 3:6, 6:4, 5:6

A szünetben a székbíró telefonált, majd bejelentette:fizioterapeutát hívtak Fucsovicshoz.Nem derült ki, hogy mi a probléma, csupán annyi, hogy ezt a játszmát még biztos végigjátssza Marci, utána pedig majd visszajön a doki.

Folytatódik a játék.

Novak egy fonák röptével kezdett, s egy hálóba püfölt fonákkal folytatta, 15 egál. Tenyeressel is tud hálót ütni, 15:30.Marci remek tenyerese után Novak kiüti,két bréklabda. Az elsőt egy parádés fonák elütéssel hárítja Novak, a másodikat már nem: kettős hibát vét, 6:6 visszabrék!

11. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 6:4, 5:5

Fucsovics hozza az első pontot: kétkezes tenyeressel a hálótól, 15:0. Egy rontott fonákkal egyenlít Novak nevében, 15:15. Ász értékű szerva után a ritörn hosszú, 30:15. Egy ki nem kényszerített hiba tenyeressel – széles lett... –, majd fonákkal – hosszú. Bréklabda 30:40-nél. Az elsőt megcsinálja az osztrák...5:6.

10. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 6:4, 5:4

Novak megfuttatja Fucsovicsot, akinek kétségbeesett emelése kihullik a pályáról. 15:0. Aztán a hálóba püföl egy fonákot, 30:0. Egy szép fonák elütéssel egy pontot ugyan hoz, de az osztrák egy jó röptével helyzetbe kerül, 40:15.Fucsovics szélesre és hosszúra fogadja Novak adogatását, 5:5.

9. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 6:4, 5:3

Kettős hibával kezd Fucsovics, amire Novak egy rossz tenyeressel válaszol, majd Marci üt egy nyerőt, és egy ki nem kényszerített hibát tenyeressel, 30 egál. Újabb kettős hiba Fucsovicstól, bréklabda. Újra kell játszani a pontot, a vonalbíró közbeszólt.Ezt viszont Fucsovics a hálóba üti, 5:4.

8. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 6:4, 5:2

Novak ront, aztán Marci rövidít jól, 0:30. Az osztrák is bemutat egy jó rövidítést, 15:30. Fucsovics bejön a hálóhoz, Novak megpróbálja átemelni, ám nem jár sikerrel: Fucsovics kíméletlenül lecsapja, 15:40.Két bréklabda! Novak mindhármat hárítja, a másodiknál ráadásul a hálóhoz beszaladó Fucsovics elcsúszik, egyenlő. Újabb bréklabda Novak hibája után, de az osztrák egy röptével hárítja, majd ő kerül előnybe, de Fucsovics kivédi. Végül Novak második előnyénél már nem tud hárítani a magyar fiú, így Novaké lett a játék. 5:3.

7. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 6:4, 4:2

Két rossz tenyeres Novaktól, 30:0. Egy out Fucsovicstól, 30:15., Majd két rossz Novak-fonák és meg is van a játék, 5:2.

6. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 6:4, 4:1

Ász értékű adogatás az osztráktól, majd egy nyerő Novak-fonák, 30:0. Fucsovics szépít egy ügyes fonákkal. Nyílt színi taps Marcinak, miután befutotta Novak rövidítését, és úgy tette á, hogy az osztrák nem tudott hozzászagolni. Újabb rossz ütés Novaktól, most a hálóba ütött, 30:40, bréklabda! Fucsovics megpróbálta átemelni a hálóhoz bejövő Novakot, éppen kihullott a labda, egyenlő. Az osztrák előnybe került Marci rossz fonákja után, és miután Fucsovics újabb emelése hullott ki a pályáról,Novak behúzta a játékot, 4:2.

5. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 6:4, 3:1

Ász értékű adogatás Marcitól, egymás után kettő is. 30:0. Harmadiknak meg egy ász! 40:0. Ez gyorsan ment, egy újabb jó szerva és megvan a játék, 4:1. 65 másodpercvolt az egész.

4. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 6:4, 2:1

Fucsovicsé az első pont, Novak „túlhúzott” egy tenyerest, s kis túlzással a szomszéd pályára küldte a labdát, egy szép fonák és egy még szebb tenyeres után három bréklabda! Az elsőt hárítja az osztrák egy szép röptével, a másodiknál pedig Fucsovics ront. A harmadik aztán már megvan, Novak üt szélesre egy tenyerest, 3:1.

3. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 6:4, 1:1

Egy pont ide, egy oda, aztán Fucsovics beindul: egy kiváló tenyeres után egy jó röpte, majd egy ász, és ezzel meg is van a játék, 2:1.

2. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 6:4, 0:1

Rossz fonákkal kezd az osztrák, utána viszont ász értékűvel folytatja, 15 egyenlő. Hiba tenyeressel az osztráktól, majd Fucsovics egy remek labdamenet végén két bréklabdához jut, és már az elsőt meg is csinálja: Novak a hálóba könnyelműsködik egy röptét. 1:1

1. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 6:4, 0:0

Jó tenyeres, rossz fonák, 15 egyenlő. Különösen az első pontot értékelte a közönség, szép rövidítés volt Marcitól. Még egy rossz fonák, ez is a hálóban landolt, ahogy az előző pontnál is. 15:30. Nagyszerű alapvonaljátékkal egyenlít Marci, aztán nem tudja befutni Novak rövidítését, 30:40. Remek tenyeres kereszt Marcitól, 40:40. Pech, Marci tenyerese a hálót éri, megpattan és kint landol. Novak is tud jó keresztet ütni, fonákkal, ezzel brékel, nyeri az első játékot, 0:1.

2. JÁTSZMA

10. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 5:4

Most Marcinak süt a szemébe a nap fogadáskor, de Novak üt hálót, 0:15. Után Marci rosszul talál el egy tenyerest, kétszer 30:15. Ász értékű szerva Novaktól, 40:15. Látványos ponttal szépít a hálónál Fucsovics, 40:30. Hosszút üt az osztrák egy hosszú labdamenet végén, egál. Újabb hiba Novaktól, most hálót üt, bréklabda! És meg is van az első! Parádés keresztütés, igaz, az osztrák elcsúszott ütés közben, 6:4

9. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 4:4

Novakot zavarja a nap a fogadásban, de azért visszateszi Marci szerváját, majd széleset üt, 15:0. Egy hosszú fogadással 30:0, majd egy nagyszerű fonák után 40:0, és sikerül is semmire lezárni a játékot, 5:4.

8. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 4:3

Hosszú menet végén az osztráké az első pont, meg a második is Fucsovics rossz átemelési kísérlete után. 30:0. Ezt követően viszont a meccs egyik legszebb pontja, egy parádés keresztfonák Marcitól, 30:15. Fucsovics tenyerese a hálóban köt ki, majd hosszúra mér egy keresztütést tenyeressel, 4:4.

7. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 3:3

Ritörnként egy remek Novak-fonák, ám után Fucsovics sorra üti az ász értékű szervákat, 30:15, majd 40:15 egy pazar rövidítés után. Novak hosszút üt, ezzel 4:3.

6. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 3:2

Egy ász értékű szerva, és egy hosszú tenyeres Fucsovicstól, 30:0. Egy ász, és máris 40:0. Végül egy rossz fogadás, és ott a játék. 54 másodpercig tartott.

5. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 3:1

Egy rontott tenyeres mindkét oldalról, majd Novak csinál két szép pontot a hálónál, 15:40. Ugyan Marci még azért hoz egy pontot, de egy kettős hibával Novak azonnal visszabrékel, 3:2.

4. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 2:1

A pihenő közben Marci a székbíróval beszéli meg a zaj-helyzetet.

Fucsovics nem tudja pályára ütni Novak labdáját, viszont után egy jó tenyeressel nyerőt üt és egyenlít. 15:15.Hosszú menetet nyert meg Fucsovics, amikor nem volt jó Novak fonákja, majd két bréklabda Marcinak! Az elsőt kivédi Novak. A másodikat nem, itt a brék, 3:1!

„Baromi zaj van, mindenki mászkál és beszél, tényleg zavaró, de ezen a pályán a többi játékost is ugyanígy zavarta ez, nemcsak Marcit” – üzeni Klein Ron a pálya széléről.

3. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 1:1

Némi közjáték a harmadik játék előtt: Fucsovicsot zavarja a sétálók zaja.

Fucsovics jó szervája után ront egy fonákot, 15 egyenlő. Marcit továbbra is zavarja a zaj. Egy pont ide, egy oda, majd egy hosszabb menet végén az osztrák hálót üt, 40:30. Ahelyett azonban, hogy Fucsovics lezárná a játékot, kettős hibát vét. Egyenlő. Novak szélesre tesz egy fonákot, majd Fucsovics agresszívebb fellépése után meg is van a játék, 2:1.

2. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 3:6, 1:1

Egy pont ide, egy oda., 15:15. Egymás hibájából élnek a felek: Fucsovics rontott fonákja után kettős hiba, 30:30. Novak innen kétszer hibára kényszeríti Fucsovicsot, egyenlít, 1:1.

1. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:6, 0:0

A magyar fiúé a második játszma első két pontja: egy jó röpte, majd egy nyerő fonák, 30:0. Marci után kétszer is hibára kényszeríti ellenfelét, 67 másodperc alatt hozza semmire az első játékot, 1–0.

1. JÁTSZMA

9. JÁTÉK – NOVAK A JÁTSZMÁÉRT ADOGAT 3:5

Két gyors ponttal nyit Novak, 30:0. Felmegy a hálóhoz az osztrák, Fucsovics nem tudja elütni mellette, de Novak hosszút üt. 15:30. Egy fonák nyerővel három játszmalabda az osztráknak. Az elsőt megcsinálja, Fucsovics hosszan fogadja a szervát.

8. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 3:4

Nyitásként Fucsovics ront egyet tenyeressel, aztán egyet fonákkal is, 0:30. A másodikat ráadásul a székbíró mondta be. Fonákkal még egy hiba Marcitól, 0:40. Három bréklabda... Azért Novak is csinál valamit ebben a játékban: egy röptével a hálótól hozza a játékot, 3:5.

7. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 2:4

Az osztrák hálót üt, ám utána beindul, zsinórban három ponttal 40:15-re fordít, aztán magára húzza Fucsovicsot, amikor fonákkal szélesre üt, 40:30.Kétszer, egyenlő. Novák szélesre tesz egy rövidítést, bréklabda! Az első megvan, szélesre üt egy tenyerest Novak, 3:4!

6. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 1:4

Marci szépen feljön a hálóhoz, és egy jó röptével nyeri az első pontot, 15:0. Ász értékű szervával már 30:0. Novak viszont két röptéből szerzett ponttal visszajön, 30:30. Az alapvonalról végigvitt labdamenet végén Novak a hálóba ütött, aztán Fucsovics egy szép röptével hozta a játékot, 2:4.

5. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 1:3

Agresszíven kezd Novák, a hálótól csinálja meg az első pontot, aztán egy kettős hibával egyenlít Fucsovics, 15:15. Hosszú labdamenet végén hálóba üt Novak, 15:30. Jó szerva után jó rövidítés, 30:30. Most Novak hozza a pontot egy hosszú menet végén, 40:30. Fucsovics megdolgozott az egyenlítésért, hosszan futtatta ellenfelét, aki végül széleset ütött, 40:40. Szép rövidítés Novaktól, előny nála. Rossz rövidítés után egyenlő. Az osztrák újra előnybe került és ezúttal már megcsinálja a játékot, 1:4.

4. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 0:3

Novak rossz tenyeresére Marci kettős hibával válaszol, 15:15. Két ászértékű szervával 40:15. Az osztrák szélesre üt egy könnyű tenyerest, megvan a játék, 1:3!

3. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT 0:2

Egy hiba itt, egy ott, utána viszont Fucsovics tenyeressel üt nyerőt, 15:30. Novak hibája után két bréklabda! Már csak egy. Aztán egy sem, Marci sorozatban három pontot vesztett. A harmadiknál messze kiütötte a labdát a pályáról. Végül Novak hozza az adogatását, 0:3

2. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT 0:1

Novak újabb rövidítése után Marci szélesre teszi, aztán gyorsan elszór egy újabb pontot, 0:30. Fucsovics tenyeressel ront kettőt, brékel az osztrák, ez gyors volt.

1. JÁTÉK – NOVAK ADOGAT

Két jó szerva után hamar 30:0. Marci is megszerzi első pontját hálót üt az osztrák, 30:15. Hosszú labdamenet végén Novak hosszúra tesz egy tenyerest 30 egál.Utána viszont szépen rövidít Novak, de Marci befutja, áttenni viszont már nem tudja, 40:30. Újabb hosszú labdamenet végén az osztrák bejött a hálóhoz,és végül megcsinálja a pontot, 0:1

Fucsovics első wimbledoni főtáblás győzelme előtt (Fotó: Klein Ron)
Fucsovics első wimbledoni főtáblás győzelme előtt (Fotó: Klein Ron)
Némileg váratlanul kezdődik ilyen korán a mérkőzés, eredetileg ugyanis a 9-es pályán lett volna a napi utolsó mérkőzés Fucsovicsék összecsapása, csak ott az első két meccs elhúzódott. A négyesen viszont már véget értek a mára kiírt összecsapások, ezért oda került Marciék találkozója.

A játékosok már a pályán, zajlik a melegítés.

Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan elkezdődik a Fucsovics–Novak mérkőzés.

ÉRDEKESSÉGEK, ELŐZMÉNYEK

Az egyesben egyetlen magyar főtáblás, Fucsovics Márton a világranglistán 105. Dennis Novakkal találkozik az első fordulóban – korábban még egyszer sem játszottak egymással. A mérkőzés győztese a második körben a Frances Tiafoe (amerikai)–Fabio Fognini (olasz, 12.) meccs győztesével küzd meg.

Fucsovics korábban kétszer indult Wimbledonban egyesben, de mindkét első körös összecsapását elvesztette: 2017-ben a negyeddöntőig menetelő, s közben Rafael Nadalt is kiejtő luxemburgi Gilles Müller győzte le, tavaly pedig három szettben verte meg őt a francia Julien Benneteau, akit a 2. fordulóban épp a fentebb említett Tiafoe búcsúztatott.

Novak ugyan kevesebb alkalommal indult Wimbledonban – csak tavaly –, mégis több mérkőzése van, mint Fucsovicsnak. A 25 éves osztrák egy éve is a selejtezőből verekedte fel magát a főtáblára, s a szerencsés vesztes Peter Polansky, majd a 17. kiemelt Lucas Pouille felülmúlása után Milos Raonic állította meg a 32 között.

A verseny előtt derült ki, hogy Rafael Nadal stábja megkereste Fucsovics Mártont, hogy hétfőn legyen a spanyol salakkirály edzőpartnere, de ő elutasította a megtisztelő felkérést, arra hivatkozva, hogy Novak jobbkezes, Nadal viszont balkezes, így az osztrák elleni felkészülést nem sokban mozdította volna elő a spanyollal való gyakorlás.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Klein Ron

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik