KLEIN RON (London)/M. D. 2019.07.03 18:34 Frissítve: 2019.07.03 19:49

Wimbledon: Fucsovics Mártonék simán kikaptak párosban

Meglepetés és szoros mérkőzés nélkül: Fucsovics Márton és a litván Ricardas Berankis három sima szettben kikapott a Nikola Mektic, Franko Skugor horvát duótól a wimbledoni teniszbajnokság férfi páros versenyének első fordulójában.

 

Fucsovics Márton már csak egyesben van versenyben Wimbledonban (Fotó: MTSZ/Zádor Péter, archív)

 

Fucsovicsék mindketten sikerrel vették az egyéni főtábla első fordulóját – az MTK játékosa az osztrák Dennis Novakot, Berankis pedig a 29. kiemelt kanadai Denis Shapovalovot búcsúztatta –, tehát fontos mérkőzés vár rájuk csütörtökön. Talán még ettől függetlenül sem lett volna sok esélyük a továbbjutásra, hiszen a hatodikként kiemelt párosspecialista horvát kettős a műfaj legjobbjai közé tartozik – de az egyesbeli folytatás tudatában még egy szoros mérkőzést sem tudtak kiharcolni.

A találkozót ugyanott, a zajos négyes pályán rendezték meg, ahol Fucsovics kedden győzött, ám most nagyon távol állt az újabb sikertől: a magyar, litván duó az első három adogatójátékát sorban veszítette el, Fucsovics kétszer, Berankis egyszer, a játszma pedig 22 perc alatt ment el 6:2-re.

A folytatásban láthattunk néhány szép pontot, de színvonalas mérkőzésről nem beszélhettünk, mert a pályán lévők mind sejtették, mi lesz a vége, csak az volt a kérdés, mikor – ebből a szempontból Wimbledon „kegyetlen” hely, hiszen férfi párosban három nyert játszma szükséges a továbbjutáshoz.

Végül egy jó edzésnek megfelelő találkozón Mektic és Skugor 1 óra 16 perc alatt 6:2, 6:2, 6:2-vel jutott tovább, érvényesítve ezzel a papírformát, Fucsovics és Berankis pedig készülhet az egyesbeli feladataira.

„Nem voltak nagy elvárásaim ezzel a párossal kapcsolatban, inkább a Fabio Fognini elleni folytatásra készültem. Jó pénzt adnak a páros első körért is, lejátszottuk, de két top húszas volt az ellenfelünk, tehát egy gyakorlás lehetett legfeljebb, nem volt sok esélyünk. Fizikailag sokkal jobban érzem magam, mint kedden, a napom egyébként pihenéssel telt, masszázzsal, nyújtással. Ilyenkor már nem az edzésen múlik a siker, fontosabb, hogy friss legyek a következő meccsre” – mondta Fucsovics Márton a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A magyar versenyző csütörtökön a 3-as pálya harmadik meccsét játssza Fogninivel a férfi egyes második fordulójában. Előttük Sloane Stephens és Vang Jafan, valamint Mihail Kukuskin és John Isner csap össze egymással.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Klein Ron

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (38 000 000 font, fű)
FÉRFI PÁROS, 1. FORDULÓ

Mektic, Skugor (horvátok, 6.)–Berankis, Fucsovics (litván, magyar) 6:2, 6:2, 6:2

2020.07.27 20:31:54

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Lázár Jánost sem a hatalom érdekli.

2020.06.26 20:39:01

Tenisz DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A törlés momentán nem kevésbé reális jövőkép, mint az, hogy egy tízmilliós metropolisz nagyjából egy év múlva egy hónapra vendégül lát százezres nagyságrendű embertömeget a szélrózsa minden irányából.

2020.06.22 20:44:15

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Közölni akarta a világgal: bármit megtehet.

2020.06.12 22:10:49

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Djokovics ne focizgasson a magángéppel érkező sztárokkal.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.