Federer Murrayvel, Djokovics Gasquet-val játszik a döntőért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.08. 17:10
null
Roger Federernek Gilles Simon mellett az esőszünetekkel is meg kellett birkóznia (Fotó: Action Images)
Elsőként a Gilles Simont három játszmában legyőző Roger Federer jutott a legjobb négy közé a wimbledoni tenisztorna férfi egyesében. A svájci ellenfele a pénteki elődöntőben Andy Murray lesz. A másik ágon Novak Djokovics a Stan Wawrinkát legyőző Richard Gasquet-vel játszik pénteken.

Az idei wimbledoni tornán a negyeddöntő előtt Gilles Simon büszkélkedhetett a legtöbb brékkel, 22 alkalommal vette el ellenfelei adogatását. Roger Federer ellen az összes lehetőségét kihasználta, mégis kikapott három játszmában, hiszen csak egyszer jutott bréklabdához.

Federer több esélyt nem adott neki az esőszünetekkel szaggatott mérkőzésen, sőt, a 24. brékjével megelőzte a franciát e rangsorban. A viszonylag szoros második szett után simán megnyerte a harmadikat, és tizedszer jutott a legjobb négy közé Wimbledonban. Ennél többször csak Jimmy Connors játszott elődöntőt, 11-szer.

Babos Tímea elődöntős női párosban.

Federer ellenfele a Vasek Pospisilt szintén három játszmában legyőző Andy Murray lesz. Az ellenfelének a mérkőzésen egyetlen bréklabdát engedélyező, azt is hárító skót a centerpályán játszott a kanadaival, s bár változékony időjárás volt, a tetőt nem húzták be, inkább esőszüneteket tartottak a mérkőzésen. Murray mindegyik játszmában elvette egyszer ellenfele adogatását, úgy őrölte fel riválisát, rövidítésre egyszer sem került sor.

Federer és Murray eddig 23-szor találkozott egymással, a svájci vezet 12–11-re, tavaly a legutóbbi három mérkőzést megnyerve 9–11-ről fordított.

Murray a szerdai meccse után elmondta, az Andreas Seppi elleni mérkőzésen megsérült válla jól van, ez elengedhetetlen Federer legyőzéséhez, mint ahogy az londoni közönség támogatása is.

„Hihetetlen, hogy még mindig ennyire jól játszik, ki tudja, talán még három vagy négy év múlva is elődöntős lesz” – mondta Murray.

A centerpálya második meccsén Novak Djokovicsnak nem okozott olyan súlyos problémát Marin Cilic kőkemény szervajátéka, mint egy körrel korábban a dél-afrikai Kevin Andersoné. A horvát nem játszott rosszul, hárommal több nyerő ütése volt, mint a világelsőnek (30:27), de bréklabdáig képtelen volt eljutni, így esélye sem volt, s mind a három szettet 6:4-re vesztette el.

Az 50. wimbledoni győzelmével zsinórban 27-edszer Grand Slam-elődöntőbe jutó Djokovics következő ellenfele a Stan Wawrinkát hatalmnas csatában legyőző, az ötödik játszmát 11:9-re megnyerő Richard Gasquet lesz. A francia karrierje során harmadszor játszhat Grand Slam-elődöntőt.

A lányok versenyében Stollár Fanni az első szettben 5:1-es hátrányból feljött 5:4-re az orosz Szofija Zsuk ellen, de megfordítani nem tudta a játszmát. A másodikban az orosz nyerte meg a játékot 5:1 után, így 6:4, 6:1-re legyőzte a magyart.

A fiúk páros versenyében Valkusz Máté a német Tim Sandkaulennel az oldalán 6:4, 7:5-re legyőzte filippinó, tajvani ellenfelét az első fordulóban.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (26 750 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Federer (svájci, 2.)–Simon (francia, 12.) 6:3, 7:5, 6:2
Murray (brit, 3.)–Pospisil (kanadai) 6:4, 7:5, 6:4
Djokovics (szerb, 1.)–Cilic (horvát, 9.) 6:4, 6:4, 6:4
Gasquet (francia, 21.)–Wawrinka (svájci, 4.) 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9

LÁNY EGYES, 3. FORDULÓ
Zsuk (orosz)–Stollár Fanni (magyar, 11.) 6:4, 6:1

FIÚ PÁROS, 1. FORDULÓ
Valkusz, Sandkaulen (magyar, német)–Lim, Vu Tung-lin (Fülöp-szigeteki, tajvani) 6:4, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik