Wimbledon: Babosék 9:7-es döntő játszmában jutottak a négy közé!

KLEIN RON (London)KLEIN RON (London)
Vágólapra másolva!
2019.07.09. 16:52
null
Babos Tímeáék három szettben jutottak be a négy közé (Fotó: MTSZ/Zádor Péter)
Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros bejutott az elődöntőbe a wimbledoni tenisztornán, mivel 2 óra 5 perc alatt három szettben legyőzte a hetedikként rangsorolt Nicole Melichar, Kveta Peschke duót.

 

Miután a francia Alizé Cornet és a horvát Petra Martic utóbbi sérülése miatt hétfő este visszaléptek a női párosok versenyétől, Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic kedden már a negyeddöntőben léphetett pályára.

Az elsőként rangsorolt duónak a hetedik kiemelt riválist, az amerikai Nicole Melichart és a cseh Kveta Peschkét kellett legyőznie a legjobb négy közé kerüléshez, ami nem tűnt könnyű feladatnak. Melicharék tavaly a fináléban kaptak ki Wimbledonban a Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková cseh kettőstől, tehát kiváló teljesítményre képesek a füves borításon – az amerikai egyébként vegyes párosban győzött itt 2018-ban, míg cseh társa, aki ma ünnepelte a 44. születésnapját, még 2011-ben női párosban diadalmaskodott Wimbledonban. Igaz, Babosék sem rutintalanok, hiszen a magyar teniszező női és vegyes párosban is döntőzött már füvön, Mladenovic pedig vegyes párosban ünnepelhetett.

Magyar (és francia) szempontból tökéletesen kezdődhetett volna a meccs, hiszen Melichar adogatójátékánál két bréklabdához jutottak Babosék, ám egyiket sem tudták értékesíteni. Az MTK sportolója magabiztosan hozta a saját szervagémét, viszont nem sokkal később, többek között egy kettős hiba miatt Melichar és Peschke brékelni tudott Mladenovic adogatásánál. Babos a folytatásban is nagyszerűen szervált, több alkalommal is minden pontot megnyertek az ő első adogatásait követően.

Sajnos francia társa továbbra is rengeteget hibázott szerválóként, másodszor is brékelni tudták Melicharék, így 27 perc alatt 6:2-vel övék lett az első játszma.

A második szett viszont jól indult, hiszen Peschke szervájánál sikerült értékesíteni a második fogadóelőnyt: Babos fonákütése a hálón megpattanva ért földet védhetetlenül. A folytatásban ráadásul Mladenovic is belejött – addig ő volt a leggyengébben teljesítő a pályán lévő négyesből –, így 3:1-nél Melichar adogatását is elvették. Összességében a második játékrészt 29 perc alatt 6:2-re nyerték meg Babosék, jöhetett tehát a döntő felvonás!

A harmadik játszma is úgy kezdődött, mint az első: bréklabda Melichar adogatójátékában. Ezt nem sikerült értékesíteni, aztán a másodikat, a harmadikat és a negyediket sem – az ötödiket viszont igen! Egészen 4:3-ig tartott az előny, amikor Mladenovic szörnyű adogatójátéka következett kettős hibával és szinte csak rossz első szervákkal – az amerikai-cseh duó egyenlített, majd Melichar adogatóként a vezetést is megszerezte.

Babosnak tehát a meccsben maradásért kellett szerválnia, de nem ijedt meg, semmire hozta a gémet! Sőt, Peschke adogatásánál bréklabdához jutottak a Roland Garros idei bajnoknői, ám nem tudták értékesíteni – a szünet után Mladenovicnak kellett odaállnia a vonalra rendkívül feszült szituációban, ám ő sem remegett meg.

Így jutottunk el 7:7-ig, amikor újra bréklabdánál fogadtak Babosék: Peschke második szerváját a magyar teniszező egy tökéletes fonákkal ütötte a vonalra, tehát Mladenovic az elődöntőért állhatott oda adogatni – és bár a szervákkal az egész mérkőzésen problémái voltak a franciának, most nem hibázott, tehát a két jó barátnő 2 óra 5 perc alatt 2:6, 6:2, 9:7-re győzött!

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (38 000 000 font, fű)
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Melichar, Peschke (amerikai, cseh, 7.) 2:6, 6:2, 9:7

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Klein Ron

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik