Videó: sportolóhoz méltatlanul viselkedett, és még ő akadt ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.12. 16:02
Érdekes véget ért a sanghaji férfi tenisztorna egyes versenyének 2. fordulójában rendezett Mischa Zverev–Nick Kyrgios mérkőzés. A német játékos könnyedén, 6:3, 6:1-re nyert, igaz, ehhez kellett az ausztrál állandó, szándékos hibázása. Kyrgios állítólag azt mondta a mérkőzést vezető bírónak, hogy már menne haza.



Nem ez az első eset, hogy a világranglistán 14. helyen álló Nick Kyrgios megunta a játékot. A 2015-ös wimbledoni Grands Slam-versenyen szintén szándékosan rontott, nem tanúsított ellenállást Richard Gasquet ellen.


A heves dühkitöréseiről és megkérdőjelezhető munkamoráljáról ismert (ugyanakkor igen jó képességű) ausztrál játékost a közönség kifütyülte. Kyrgios visszaszólt a bírónak, aztán a szurkolóknak is.

„Ez egy profi tenisztorna, úgy kell viselkednie, mint egy profinak” – közölte Ali Nili, a mérkőzés bírója Kyrgiosszal. „Tiszteld a játékot!” – kiabálta be egy néző.

Az ausztrál riposztja rövid volt.

„Ide akarsz jönni, és játszani?” – felelte a kiakadt drukkernek.

A meccs után, amikor megkérdezték, hogy nem érzi-e úgy, jobb teljesítménnyel tartozik-e a drukkereknek, Kyrgios élesen válaszolt.

„Mit jelent ez egyáltalán?! Jó vagyok abban, hogy átüssem a teniszlabdát a hálón. Nagy ügy. Az égvilágon semmivel sem tartozom a közönségnek. Nem tetszik, amit csinálok? Nem kértem, hogy kijöjjetek engem megnézni. Akkor húzzatok el. Ha annyira jók vagytok tanácsadásban, annyira jók vagytok teniszben, miért nem vagytok olyan jók, mint én? Miért nem ti vagytok az ATP Touron?” – füstölgött.

„Ezért dolgozom azon, hogy minden héten egyenletes teljesítményt tudjak nyújtani. Ma a könnyebbik utat választottam, egyértelmű, hogy mintha ott sem lettem volna a pályán” – folytatta Kyrgios, aki mentális fáradtságra hivatkozott tokiói tornasikere után.

Nick Kyrgiosnak nem volt kedve teniszezni (Fotó: Reuters, archív)
Nick Kyrgiosnak nem volt kedve teniszezni (Fotó: Reuters, archív)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik