US Open: Thiem szerint hamarosan újabb bejelentés jön

Vágólapra másolva!
2020.07.13. 13:52
null
Dominic Thiem szerint hamarosan újabb bejelentés jön a US Opennel kapcsolatban (Fotó: AFP)
A férfi teniszezők világranglistáján harmadik Dominic Thiem szerint a következő napokban vagy hetekben újabb döntést jelentenek majd be a New York-i US Opennel kapcsolatban.

A Grand Slam-tornát a tervek szerint augusztus 31-től bonyolítják le. A rajt előtti héten az eredetileg Cincinnatibe kiírt férfi és női versenynek ad otthont a Billie Jean King nemzeti teniszközpont Flushing Meadowsban.

„Az egész nagyon ingatag lábakon áll” – mondta az osztrák játékos hétfőn Berlinben, egy háromnapos meghívásos verseny kezdetén.

Thiem augusztus 14-től nem akar pályára lépni a washingtoni tornán, amely a koronavírus-járvány miatti leállás után az első viadal lesz a férfiak számára.

„Úgy gondolom, a döntés nem a mi kezünkben van” – válaszolta a 26 éves teniszező arra a kérdésre, hogy részt vesz-e az amerikai tornákon. Ezzel arra utalt, hogy az illetékes hatóságoknak kell dönteniük, biztonságos-e a rendezés, vagy sem.

A Novak Djokovics által szervezett júniusi Adria Touron való részvételét Thiem ismételten „óriási hibának” minősítette, amelyből tanulnia kell. Egyúttal megjegyezte, hogy törvényt nem sértettek a szerbiai és horvátországi helyszíneken, ahol nem volt kötelező betartani a szigorú higiéniai előírásokat.

„Egy kissé elvesztettük a kapcsolatunkat a realitással” – fogalmazott Thiem.

Az Adria Tourt be kellett rekeszteni, mert több játékos és edző – köztük maga Djokovics is – elkapta a koronavírust.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik