US Open: az új világelső Kerber behúzta a döntőt is

Vágólapra másolva!
2016.09.11. 00:33
null
Angelique Kerber nyerte a 2016-os US Open női egyesét (Fotó: AFP)
A német Angelique Kerber nyerte meg a 2016-os US Open női egyesének versenyét, miután három szettben legyőzte a cseh Karolína Plískovát.

 

A tizedik helyen kiemelt Plísková rosszul kezdte a mérkőzést, és rögtön a kezdéskor elveszítette adogatását, amivel Kerber óriási előnybe került. Az újdonsült világelső ennek ellenére nem volt túl nyugodt, nem jöttek az ászok, játékán némi görcsösség érződött, szerváit is nagyon nehezen tudta hozni, ám Plísková rendre ütötte a ki nem kényszerített hibákat, amivel többször kisegítette Kerbert.

A német viszont élt a lehetőségeivel, sőt, kulcspillanatban ismét brékelte ellenfelét, így az első szettet 6:3-re hozta.

A második játszmában 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor Plísková brékelte Kerbert, és a folytatásban is magabiztosan hozta szerváit, a szettet 6:4-re meg is nyerte.

A mindent eldöntő játszmában egy-egy brék mellett meneteltek 3:3-ig, amikor Plísková keze megremegett, elbukta szerváját, innentől Kerber aztán köszönte szépen, már nem hibázott – 6:4-re behúzta a szettet, és megnyerte második Grand Slam-tornáját.

TENISZ
US OPEN (46 303 400 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Kerber (német, 2.)–Ka. Plísková (cseh, 10.) 6:3, 3:6, 6:4

JUNIOR FÉRFI PÁROS, DÖNTŐ
Juan Carlos Aguilar, Felipe Rodrigues Alves (bolíviai, brazil)–Auger-Alliassime, Sigouin (mindkettő kanadai) 6:3, 7:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik