US Open: Fucsovics nyert, két győzelemnyire a GS-főtábla

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.23. 19:27
Fucsovics Márton három játszmában legyőzte a kanadai Peter Polanskyt kedden, az Amerikai nemzetközi teniszbajnokság (US Open) selejtezőjének első körében.

Fucsovics Márton a 156., Peter Polansky a 159. helyen áll a legfrissebb világranglistán.Fucsovics Márton a 156., Peter Polansky a 159. helyen áll a legfrissebb világranglistán.

Fucsovics igyekezett hamar pontot tenni az első szett végére, és rögtön elvette a kanadai adogatójátékát. A magyar teniszező magabiztosan hozta saját szerváit, 4:2-nél pedig ismét meglepte ellenfelét, így Fucsovics 6:2-vel behúzta az első szettet.

A második játszma elején mindkét játékos elveszítette adogatását, majd sokáig fej fej mellett haladtak, ám Fucsovics a legrosszabbkor hibázott, 5:4-es hátrányban elbukta szerváját, így ez a szett 6:4-gyel Polanskyé lett.

A harmadik, mindent eldöntő játszmában Fucsovics 2:2-nél rákapcsolt, valósággal átrobogott kanadai ellenfelén, aki nem tudta tartani a lépést, végül Fucsovics 6:2-re megnyerte a szettet, ezáltal a mérkőzést is.

A 24 éves magyar teniszező még sosem jutott főtáblára Grand Slam-tornán. Ahhoz, hogy ez a sorozat megtörjön, Fucsovicsnak még két mérkőzést kell nyernie.

A következő fordulóban a James Ward–Máximo González összecsapás győztese vár Fucsovicsra.

TENISZ
AMERIKAI NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG (US OPEN), SELEJTEZŐ, 1. KÖR
Fucsovics Márton–
Peter Polansky (kanadai) 6:2, 4:6, 6:2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik